maanantai 25.1.2021 | 09:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kotona-juttusarja: Vanessa Strengell kuvailee sisustustyyliään skandi-bohoksi

Martina Store
To 23.1.2020 klo 12:00

Tässä juttusarjassa kurkistamme kokkolalaisiin koteihin.

Asun vuonna 1850 rakennetussa omakotitalossa Neristanissa. Olen asunut täällä kaksi ja puoli vuotta kihlattuni Mikon ja koiriemme Nandon ja Edwinin kanssa. Asuimme välillä Helsingissä, ja kun muutimme tänne minun kotiseuduilleni, oli toiveissa löytää remppakohde, ja tämä oli sopiva sellainen.

Olemme uusineet ulkoseinät sekä tehneet pientä pintaremonttia sisällä talossa. Maalilla saa paljon aikaiseksi, ja olemmekin maalanneet kaikki seinät ja lattiat. Pidän maalaistyylistä, mutta haluan kuitenkin palveluiden olevan lähellä, ja sen takia vanhakaupunki on mieluisa paikka asua.

Mielipaikkani kotona on keittiö. Tykkään varsinkin siellä olevasta takasta, johon voi talviaamuisin laittaa tulet samalla kun keittää kahvit. Kriteerini taloa ostaessamme olikin, että talossa pitää olla kylpyamme ja takka.

Yritän aina herätä aikaisin aamulla, että ehtisin rauhassa nauttia takkatulesta ja aamiaisesta. Tykkään myös kokkaamisesta, ja sen takia on kiva, että keittiö on suhteellisen iso. Jouluna kokoonnuimme koko suvun kesken meille.

Sisustamisessa tärkeintä on, että seuraa omaa tyyliä. Ei kannata miettiä sitä, miten muut laittavat kotiansa vaan sisustaa niin, että on itse tyytyväinen.

Tyyliäni voisi ehkä kuvailla sanaparilla skandi-boho. Helsingissä minun kodissani oli pelkästään mustaa ja punaista, joten tyylini on muuttunut niistä ajoista aika paljon. Pidän luonnonmukaisesta vaaleasta, johon voi helposti yhdistellä muita värejä.

Viimeisin sisustusostokseni on koristetyyny sohvalle. Tyynyjä ja peitteitä ostan muutenkin koko ajan, ehkä jopa liikaa. Tykkään tehdä diy -projekteja, ja kiertelenkin aika paljon kirppiksillä etsimässä sopivia esineitä, joita voisin maalata ja kunnostaa.

Ostin hiljattain talonpoikaispiirongin 80 eurolla, ja maalasin sen valkoiseksi. Saan aika paljon sisustustuotteita yhteistyökuvioiden kautta, sillä minulla on oma sisustusaiheinen Instagram-tili nimeltään prinsessavanessa.

En ikinä luopuisi sohvastani. Sohva on ollut mukana aika kauan ja on ajaton. Se on myös käytännöllinen, sillä siihen voi vaihtaa päälliset. Vietämme paljon aikaa sohvalla Netflixiä katsoen ja rentoutuen. Tykkäämme olla kotona.

Siivoan suurpiirteisesti. Olen semmoinen piilottelija, eli sohvien alta löytyy takuulla sukkia ja muuta. Siivoamme viikoittain, ja mieheni hoitaa imuroinnin, kun minä taas siirtelen tavaroita ympäriinsä.

Haaveilen alakerran kylppärin remontoimisesta. Haluaisin sinne uudet ihanat marokkolaiset kaakelit ja tassukylpyammeen. Toivottavasti remontti etenee vielä tämän vuoden puolella.

#