perjantai 14.8.2020 | 07:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Alfame on Suomen paras työpaikka – Yrityksessä panostetaan avoimuuteen, yhteistyöhön ja vapauteen

Annika Tiitto
Ke 19.2.2020 klo 11:25 | päivitetty ke 11:25

Kokkolassa vuonna 2004 perustettu ohjelmistoyritys Alfame on nyt virallisesti Suomen paras työpaikka. Se nappasi Great Place to Work -tutkimuksessa ykkössijan keskisuurten yritysten sarjassa.

– IT-alalla on kova kilpailu osaajista, joten olemme halunneet rakentaa meistä mahdollisimman hyvän työpaikan. Asiantuntijatyössä ihmiset ovat tärkein voimavaramme: kun työntekijät voivat hyvin, asiakaskokemuskin on hyvä. Ja se näkyy tuloksessa, Alfamen toimitusjohtaja Janne Tirkkonen kertoo.

Alfamen Kokkolan toimipisteen työntekijöillä ei tunnu olevan mitään pahaa sanottavaa työpaikastaan: heille on annettu vapautta, heidät on otettu mukaan päätöksentekoon ja heitä kannustetaan kaikin mahdollisin tavoin.

– Aiemmissa työpaikoissani minulla oli työkavereita, mutta täällä olemme yhtä suurta perhettä, Kokkolan toimipisteessä työskentelevä Veijo Lyytikäinen kertoo.

Great Place to Work tutkii Suomessa vuosittain noin 150 organisaatiota ja kokoaa tutkimusten perusteella listan Suomen parhaista työpaikoista. Kaksi kolmasosaa pisteistä tulee suoraan työntekijöiden kokemuksesta, yksi kolmasosa muodostuu yrityksen johtamiskäytännöistä tehtävästä laadullisesta arvioinnista.

Alfamessa johtamishierarkiaa ei ole olemassakaan: päätökset tehdään työntekijöiden keskuudessa.

– Meille on sanottu, että saamme kehittää tätä yritystä haluamallamme tavalla. Siten voimme muokata työpaikastamme juuri sellaisen kuin hyvän työpaikan kuulukin olla, Kokkolan toimipisteessä työskentelevä Kalle Soukka kertoo.

#