lauantai 26.9.2020 | 05:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kotona-juttusarja: Tuula Virkkala viihtyy pienessä kodissaan, joka on sisustettu vanhoilla aarteilla

Maria Store
Ke 18.3.2020 klo 12:40

Tässä juttusarjassa kurkistamme kokkolalaisiin koteihin. Tällä kertaa vuorossa on Tuula Virkkalan koti.

Asun viime kesänä ostamassani rivitalon pätkässä puolisoni ja poikani kanssa. Rivitalo on ilmeisesti Kokkolan ensimmäisiä rivitaloja, se rakennettiin vuonna 1954 ja sitä kutsutaan Lättähatuksi.

Mielipaikkani kotona on sohva, siinä tulee köllöteltyä. Oikeastaan pienen talon kokonaisuus on suosikkini. Yläkerrassa on 50 neliötä ja kellarissa 15 neliötä.

Sisustamisessa tärkeintä on, että huonekalut ovat vanhoja ja että niillä on joku tarina. Tähän asuntoon muuttaessani halusin, että mahdollisimman vähän sisustuksesta on uutta. Minulle on myös tärkeää, että huonekalut sekä taide on lähialueelta hankittu. Seinillä on monen kokkolalaisen taiteilijan taidetta.

Viimeisin sisustusostokseni on vanha kaappi, josta tuli lakanakaappi makuuhuoneeseen. Se on ainakin 200 vuotta vanha.

En ikinä luopuisi olohuoneen kirjahyllystä. Se hankittiin tähän asuntoon, kun totesin, että pienessä tilassa täytyy hyödyntää myös huonekorkeus. Hylly on 50- tai 60-luvulta ja Askon. Etsin sopivaa hyllyä pitkään ja lopuksi se löytyi vanhemmalta pariskunnalta Kannuksesta. Kun haimme sen sieltä, saimme kuulla, että se oli isännän kummitädin perintöä. Kummitäti oli ollut kansakoulunopettaja. Olen itsekin opettaja. Pariskunta totesi ilahtuen, että nythän hylly pääsee juuri oikeaan kotiin!

Siivoan kerran viikossa. Pieni asunto on äkkiä siivottu.

Haaveilen kesästä ja pihan laittamisesta. Viime kesä vielä harjoiteltiin, mutta tänä kesänä haluaisin laittaa pihalle esimerkiksi laatikkopuutarhan.

#