perjantai 25.9.2020 | 06:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

400-vuotiaan kaupungin kunniaksi järjestetään juhlaralli – "Odotamme noin 150 autoa kisaan"

Tommi Lahtonen
Ke 25.3.2020 klo 14:00

Kokkolan Urheiluautoilijat järjestävät 400-vuotiaan kotikaupunkinsa kunniaksi juhlarallin elokuun ensimmäinen päivä. Rallissa ajetaan historic-, tasanopeus- ja kansallisen sarjan kisat. Rallin startti tapahtuu torin vierestä ja varikkoalue tulee sijoittumaan starttipaikan läheisyyteen.

– Kaikki erikoiskokeet ovat Kokkolan kaupungin alueella, kertoo seuran- ja kisatoimikunnan puheenjohtaja Anssi Räikkönen.

– Erikoiskokeita on seitsemän ja niiden kokonaispituus on noin 75 kilometriä ja koko reitti siirtymisineen on noin 170 kilometriä pitkä.

Edellisen kerran Kokkolan UA järjesti rallin vuonna 2008, jolloin Kokkolassa ajettiin nuorten- ja naisten SM-osakilpailu. Räikkönen laskeskelee, että juhlaralliin osallistuu autojen mukana noin 600 ihmistä.

– Odotamme noin 150 autoa kisaan. Auton mukana tulee aina kuski ja kartturi sekä huoltohenkilökuntaa. Lisäksi näissä ralleissa on mukana myös osallistujien perheitä. Juhlaralli on ihan kivan kokoinen tapahtuma. Ohjelmassa on kaikkea muutakin mukavaa, muun muassa veteraaniautoja.

– Se, että meillä on pitkästä aikaa kotiralli, on herättänyt paljon kiinnostusta täällä. Vähän sellainen fiilis on ollut harrastajilla, että nyt kaivetaan naftaliinista vanha kilpuri ja osallistutaan juhlaralliin, kilpailunjohtaja Jyrki Lampela sanoo.

– Juhlarallin toteuttaminen on aika iso urakka. Laskeskelimme, että rallin tulee toteuttamaan noin parisataa talkoolaista, Räikkönen toteaa.

Vuonna 1961 perustettu Kokkolan Urheiluautoilijoiden jäsenmäärä on pysynyt vuosien saatossa tasaisena.

– Jäsenmäärä on tällä hetkellä noin 150. Jäsenten ikähaarukka on seitsemästä seitsemäänkymmeneen vuoteen, Räikkönen kertoo.

– Lajeina seurassa ovat rc-autot, carting, rata-autoilu, jokamiehenluokka ja ralli/rallisprint. Autosuunnistustakin on seuran puitteissa harrastettu, mutta nyt sen harrastajia ei juuri ole, Lampela luettelee.

Tulevaisuudesta puhuttaessa Räikkönen ja Lampela sanovat, että e-urheilu tulee lajiksi myös moottoriurheiluseuroihin.

– E-motorsport tulee mukaan meidänkin toimintaamme. Jo nyt Lajissa ajetaan j rallicross ja rata-ajon SM-titteleistä, Räikkönen kertoo.

”Odotamme noin 150 autoa kisaan.

#