perjantai 25.9.2020 | 06:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ei uusia koronatartuntoja Soiten alueella – Keskussairaalan pääovi Kokkolassa suljetaan viikonlopuksi

Pe 20.3.2020 klo 14:37 | päivitetty pe 14:40

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Riikka Sipilä

Soiten koronavalmiusryhmä tiedottaa, että tilanne Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymän alueella on edelleen rauhallinen, eikä uusia positiivisia testituloksia ole saatu viime viikonlopun kahden positiivisen tuloksen jälkeen.

Koronavirusnäytteitä on otettu nyt loppuviikolla vähemmän kuin alkuviikosta. Koronapoliklinikalla ja -puhelimessa ei ole ollut ruuhkaa.

Valmiusryhmä päätti, että Soite ei perusta yli 70-vuotiaiden ohjeistukseen erillistä neuvontanumeroa, vaan nyt käytössä olevan henkisen ensiavun huolipuhelimen toimintaa laajennetaan. Huolipuhelimen numerosta p. 06 828 7288 vastataan siis myös ikäihmisten koronatilanteeseen liittyviin kysymyksiin. Puhelinlinja laajennetaan ikäihmisten palvelemiseen maanantaista 23. maaliskuuta alkaen.

Keski-Pohjanmaan keskussairaalan pääovi suljetaan viikonlopuksi. Asiakkaat pääsevät hammassärkypäivystykseen, lastenpäivystykseen ja synnytysyksikköön vain otettuaan ensin yhteyttä puhelimitse ja saatuaan ohjeet uusista toimintatavoista.

Poikkeavien aukioloaikojen listaus päivitetään korona.soite.fi sivustolle.

Terveyskeskusvastaanotoille ei anneta aikoja kiireettömiä tai kontrollivastaanottoaikoja toistaiseksi. Soite pyrkii hoitamaan myös osan kiireettömistä potilasasioista sähköisesti eli niin sanotusti etänä.

Yhteydenotot terveysasemalle pitää tehdä aina ensin puhelimitse tai sähköisesti. Vastaanotoilla on poikkeavat aukioloajat seuraavasti, ja tilannetta arvioidaan päivittäin.

Tällä hetkellä Lohtajan, Ullavan ja Halsuan terveysasemat on suljettu, eikä Lestijärven terveysasemalla ole lääkärin vastaanottoa.

Kruunupyyn alueella toiminta on keskitetty Kruunupyyn terveysasemalle, eli Alavetelin ja Teerijärven vastaanotot on toistaiseksi suljettu.

#