perjantai 25.9.2020 | 08:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Annika Tiiton kolumni: "Mitä jää jäljelle, kun arkiset askareet ja arjen pienet ilot karsitaan pois?"

Ti 24.3.2020 klo 09:30 | päivitetty ti 09:30

Haluaisin kerroshampurilaisen, ranskalaiset ja juoman. Minun ei ole koskaan tehnyt näin kovasti mieli hampurilaisateriaa. Haaveilen siitä, että saisin upottaa hampaani mehukkaaseen purilaiseen ja kastaa ranskalaiset ketsuppiin.

Tuntuu, että haavelistani kasvaa päivä päivältä pidemmäksi ja muuttuu siinä samalla arkipäiväisemmäksi. Haluaisin syödä pitsaa, ostaa pussin turkinpippureita ja mennä kirjakauppaan. Olisi kiva käydä kirjastossa ja käyttää kokonainen päivä markettien kasviosastoilla kuljeskeluun. Viikoittaisista kirpputorikierroksista puhumattakaan.

Mutta lähikontakteja on nyt vältettävä kaikin keinoin. Kirjastot ovat kiinni, marketeissa ei passaa kuljeskella yhtään pidempään kuin on tarpeen eikä ruokakauppaankaan kannata mennä pelkän turkinpippuripussin vuoksi. Hampurilaisaterian voisin ostaa, mutta kyllähän siinäkin syntyy ainakin yksi turha lähikontakti.

Kuntosalini on vielä auki, mutta kaikki ryhmäliikuntatunnit on peruttu. Ostin helmikuussa sarjakortin nimenomaan sen takia, että en saanut itseäni kotona liikkeelle. Ehdin päästä ryhmäliikunnassa vauhtiin, mutta nyt olen taas jumittunut sohvalle.

Vasta poikkeusoloissa huomaa, kuinka ihanaa tavallinen arki on. Suomessa saa liikkua vapaasti ja tehdä asioita, joista pitää. Mitä jää jäljelle, kun arkiset askareet ja arjen pienet ilot karsitaan pois?

Yritän ajatella positiivisesti. Nyt on kevät ja aurinko paistaa. Olisi paljon ikävämpää, jos korona olisi alkanut riehua syksyn pimenevinä iltoina. Ehkäpä lähden jo tänään retkelle metsään.

annika.tiitto@kpk.fi

#