perjantai 25.9.2020 | 07:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kotona-juttusarja: Matilda Nyman ei luopuisi pönttöuunista ja sisustaa mielellään ajattomasti

Maria Store
Ke 25.3.2020 klo 12:30

Tässä juttusarjassa kurkistamme kokkolalaisiin koteihin. Tällä kertaa vuorossa Matilda Nymanin koti.

Asun Kaustarissa 1850-luvulla valmistuneessa hirsitalossa yhdessä mieheni Teemun ja poikamme Miliamin kanssa. Olemme asuneet talossa puolitoista vuotta. Aiemmin asuimme kerrostalossa ja kun ryhdyimme etsimään omakotitaloa, tuli tämä vastaan. Emme varsinaisesti hakeneet vanhaa taloa, mutta ihastuimme heti tähän kun sen näimme.

Mielipaikkani kotona ovat olohuone ja lastenhuone. Iltaisin vietämme yhdessä paljon aikaa olohuoneessa leikkien. Leikimme Miliamin kanssa paljon myös hänen huoneessaan.

Sisustamisessa tärkeintä on ajattomuus. En muuttele sisustusta kovin paljon esimerkiksi vuodenaikojen mukaan. Jotain pientä tulee laitettua jouluna.

Jos ostan jotain uutta sisustukseen, pyrin löytämään sen Kokkolasta. Paikallisuus on minulle tärkeää.

Viimeisin sisustusostokseni on peikonlehti ja ruukku sille. En ole viherkasvi-intoilija ja peikonlehti onkin ainoa kasvi kodissamme. Ostin sen, kun halusin vähän kevään tunnetta kotiin.

En ikinä luopuisi talon pönttööuunista. Se on usein käytössä ja on paitsi lämmön, myös tunnelman luoja.

Siivoamme yhdessä. Mieheni siivoa keittiön ja vessan, koska vihaan itse sitä. Siivoan itse loput. Tykkään esimerkiksi imuroimisesta. Poika kulkee perässä ja sotkee paikat uudelleen. Perusmeininkiä.

Haaveilen pienestä pintaremontista. Emme ole vielä remontoineet taloa ja puulattia pitäisi hioa ja lakata. Tapetteja haluaisin vaihtaa vaaleammaksi ja ajattomammaksi.

#