keskiviikko 5.8.2020 | 10:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalle Niskasen kolumni: Pysytään kunnossa

Kalle Niskanen
Ke 22.4.2020 klo 12:00

Taas erään lihassärkyjen takia levottomasti nukutun yön jäljiltä oloni on kuin jostain kehnosta emulsiovoidemainoksesta. Särkeekö paikat, tekisikö mieli nostaa jalat ylös ja mitä näitä nyt on. No kyllä särkee ja ylös tekisi mieli nostaa lähinnä keskisormet.

Ei hätää, vaivaan on olemassa ratkaisu! Tässä kohtaa oletan teidän kuvittelevan apteekin hyllyltä löytyvän ihmetuubin, joka parantaa kaikki vaivani. Omassa tapauksessani tiedän toimivimman avun kuitenkin olevan jotain muinaisempaa, jotain, joka on yhtä vanhaa kuin ihminenkin.

Puhun luonnollisesti lääkkeestä, nimeltä liikunta. Lääkkeestä, jonka käyttö aloitettiin niin kauan sitten, että siksi emme ilmeisesti oikein tahdo enää muistaa sen hyötyjäkään. Emme siis nimenomaan tahdo, vaikka itsekin nuo edut takaraivoni uumenissa toki tiedostan.

Poikkeusolot, joissa elämme ovat aiheuttaneet ainakin itsessäni sen, että nyt nämä asiat pysyvät mielen ulottuvilla kenties helpommin tai ainakin useammin. Tunnustan, että muuten muistini onkin monesti sitä luokkaa, että kultakalat kutsuvat hajamielisiä lajitovereitaan etunimelläni.

Yleisille kuntosaleille ei kai nyt pääse, mutta en koe sitä ihan omaksi jutukseni muutenkaan. Ehkä sitten samana päivänä, kun musta tulee se räppäri, joka poseeraa promokuvissa ilman paitaa. Taidankin ottaa mielummin mallia pääministerin spoken word -hitistä ja mennä puolisoni kanssa kävelylle.

Kuosissa olisi pysyttävä, muttei niin kuin Irwin Goodman, vaan kuten joku Aira Samulin! Aloitan kuitenkin helposta ja yritän muistaa kävelylenkin päätteeksi vielä venytellä muutakin kuin unirytmejäni. Seuraavan kerran kun sanon, että säryistä viis, en toivottavasti enää tarkoita niistä paraikaa minua vaivaavien lukumäärää.

Onnekseni huonoa muistiani ovat terästäneet myös muutamat kavereistani, joilla on ollut viime aikoina käynnissä liikuntaan liittyviä haasteita keskenään. Valitettavasti niissä ei taida olla tosin hyötyä siitä, että itsellänihän on ollut haasteita liikunnan kanssa jo pitkään.

Kavereideni kuntoiluhaasteet ovat kuitenkin omalle mielelleni niin monimutkaisia, että tarvitsisin juristin niistä selviämiseen, joten etsin mielummin sisäinen anarkistini ja teen tämänkin omalla tavallani. Vastarannan kiiskinä aionkin kaikista liikkumisen rajoittamista koskevista suosituksista huolimatta harrastaa enemmän liikuntaa kuin koskaan ja kehotan vieläpä kaikkia tekemään samoin!

Kirjoittaja on

kokkolalainen rap-artisti.

”Kuosissa olisi pysyttävä, muttei niin kuin Irwin Goodman, vaan kuten joku Aira Samulin!

#