sunnuntai 31.5.2020 | 06:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kati Kahilainen ehti siirtää hierontapöytänsä Hyvinvointikeskus Auroraan juuri ennen koronaa: "Nyt on vähitellen alkanut vilkastua, joten en voi valittaa tilanteestani"

Annika Tiitto
Ti 19.5.2020 klo 14:35 | päivitetty ti 14:37

Elokuussa 2018 Kati Kahilainen huomasi Facebookissa Kaustisen evankelisen opiston ilmoituksen: hierojakoulutukseen haettiin opiskelijoita jatkuvalla haulla. Kahilainen otti heti yhteyttä opistoon ja sai tutkinto-opettajalta soiton samalla viikolla.

– Hän sanoi, että yksi paikka on vapaana ja toivotti minut tervetulleeksi heti maanantaina, Kahilainen naurahtaa.

Vaikka päätös opinnoista syntyi nopeasti, Kahilainen ei ole katunut sitä hetkeäkään. Aiemmissa matkailualan opinnoissa hän oli jo ehtinyt tutustua liikuntaan ja hyvinvointiin, eikä kiinnostus näitä aiheita kohtaan ollut kadonnut minnekään.

Kahilainen valmistui koulutetuksi hierojaksi keväällä 2019. Aluksi hän teki töitä kotona, mutta siirtyi Hyvinvointikeskus Auroraan heti, kun sieltä vapautui huone.

– Siirryin sinne helmikuussa ja asiakasmäärä ehti kasvaa entisestään reilun kuukauden ennen koronaa.

Poikkeustilan ensimmäiset kaksi viikkoa Kahilainen sai pyöritellä peukaloita. Sitten tilanne muuttui, ja ihmiset alkoivat jälleen varata aikoja. Nyt Kahilainen hieroo harkiten tilanteen mukaan.

– Yli 70-vuotiaat ovat jääneet pois. Sain Kosekilta yrittäjätuen ja ilmoittauduin työkkäriin. Nyt on vähitellen alkanut vilkastua, joten en voi valittaa tilanteestani.

Nykyään ihmisillä on monenlaisia vaivoja. Harrastukset ja työ näkyvät usein kropassa. Kahilainen suosittelee varaamaan hieronta-ajan ennemmin etukäteen kuin liian myöhään.

– Onneksi ihmiset sitoutuvat hoitoon ja ymmärtävät, että jos tilanne on ollut päällä vaikka vuoden verran, se ei parane yhdellä käsittelyllä.

Poikkeustila on päällä vielä jonkin aikaa, mutta Kahilainen luottaa tulevaisuuteen. Vaikka jäsenkorjausopinnot siirtyivät koronan takia syksylle, hänestä tulee vielä jäsenkorjaaja kaustislaisin opein. Sen jälkeen hänen yrityksensä palveluvalikoimaan kuuluu klassinen hieronta, urheiluhieronta, jäsenkorjaus ja kuivakuppaus. Maksu onnistuu myös ePassilla.

– Tämä on sellainen ala, että koskaan ei ole valmis, Kahilainen toteaa ja suunnittelee jo seuraavia opintoja.

”Harrastukset ja työ näkyvät usein kropassa.

#