perjantai 14.8.2020 | 07:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Håkin hallista tulee padel-halli – Halli avataan syyskuussa: "Kokkolalaiset ovat urheiluinnokasta kansaa"

Roy Frilund
Ke 3.6.2020 klo 14:20

Ruotsalaisyhtiö Propadel on ostanut Håkan Nymanin jalkapallohallin ja aloittaa siinä padel-toiminnan 1. syyskuuta.

– Tarkoitus on avata silloin. Halli on aivan erinomainen tähän tarkoitukseen. Korkeutta siinä on 12,3 metriä ja kenttiä sinne mahtuu yhteensä seitsemän, Propadelin Fredrik Vykander toteaa.

Maaliskuussa Propadel avasi hallin Mustasaaressa.

– Suomessa pyrimme ensiksi kartoittamaan Pohjanmaan alueen. Kokkola on paikkana mielenkiintoinen. Asukasluku on riittävä ja kokkolalaiset ovat urheiluinnokasta kansaa.

Propadelin tavoitteena on palkata padel-halliin yksi täysipäiväinen työntekijä, muutama osapäivätyöntekijä ja lisäksi hakusalla on henkilö, joka on innokas järjestämään tapahtumia ja kilpailuja.

– Tarkoituksena on järjestää kilpailutoimintaa ja sarjoja eri tasoilla, Vykander toteaa.

Padel-kentän koko on 10 x 20 metriä. Sitä pelataan nelinpelinä.

– Se on hauska ja monipuolinen liikuntamuoto.

Kokkolan padel-hallin aukioloajat tulevat olemaan aamukuudesta puoleenyöhön asti. Vuorot varataan Playtomic-sovelluksen kautta.

– Sitä kautta saa koodin, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn. Varatun kentän valot syttyvät viisi minuuttia ennen vuoron alkua, Fredrik Vykander kertoo.

– Pyrimme siihen, että henkilökuntaa on mahdollisuuksien mukaan aina paikalla. Henkilökunta myy mailoja sekä palloja. Niitä voi myös vuokrata hallissa olevasta automaatista.

Padel on lähtöisin Espanjasta sekä Etelä-Amerikasta, jossa laji on erittäin suosittu. Se on mailapeli, jossa yhdistetään squashin ja tenniksen ominaisuuksia. Muun muassa Espanjassa lajia harrastetaan paljon myös ulkotiloissa. Pohjolassa se on sisälaji.

Suomesta kenttiä löytyy lähes sata ja kiinnostus on koko ajan kasvussa.

Lajissa järjestetään myös muun muassa MM- ja EM-kisat sekä pelataan kansallisista mestaruuksista.

Halli toimi Håkan Nymanin jalkapallohallina vuodesta 2014. Päätös hallin myymisestä kypsyi kevään aikana.

– Koronan vuoksi halli oli pari kuukautta suljettuna. Mitään takuuta tulevaisuudestakaan ei ollut. Miten käy jos koronan toinen aalto syksyllä iskee, Nyman toteaa.

Myös tekonurmien määrä alueellamme on vuodesta 2014 kasvanut. Esimerkiksi Kokkolaan on tullut Donnerskan koulun kenttä, Santahakaan yksi uusi kenttä ja myös keskuskentälle tulee tekonurmi.

– Lähialueelle on myös tullut ja on tulossa uusia kenttiä ja halleja. Paikkakunnille joista moni seura on harjoitellut hallissani, Nyman toteaa.

Jalkapallohallin tekonurmen Nyman laittaa myyntiin.

”Tarkoituksena on järjestää kilpailutoimintaa ja sarjoja eri tasoilla.

#