sunnuntai 24.1.2021 | 04:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Aivan uskomaton kesäkuu! – Kävimme kierroksella Kokkolan keskustassa: "Onneksi kojussani on katos"

Sini Sulkakoski
Ke 1.7.2020 klo 13:00 | päivitetty ke 13:00

Maanantaina keskipäivän aikaan keskustassa on hulinaa. Jotkut ovat selkeästi kiiruhtamassa lounaalle, toisilla taas ei ole kiire mihinkään. Aurinko näyttää parhaita puoliaan paistamalla kirkkaalta taivaalta luoden täydellisen kesäsään.

Kirjaston edessä kukkaistutuksia huoltamassa ovat Matilda Widjeskog, 16, sekä Mirelle Palosaari, 17. Heillä on kolmen viikon kesätyöpesti kaupungin puutarhapuolella, eikä kesäkuun paahtava helle ole tuottanut heille ongelmia.

– Kun juo tarpeeksi vettä ja pitää taukoja niin hyvin pärjää! On ollut kyllä tosi mukava kesätyöpaikka, kun työn jäljen näkee heti!

Juhlavuoden kauniit kukkaistutukset ovatkin keränneet kiitosta kaupunkilaisilta pitkän aikaa. Ei ihme että kukatkin kukoistavat, kun niitä hoidetaan näin iloisin mielin!

Torilla kauppaa hieromasta löytyy pitkänlinjan torikauppias Hilkka Typpi. Helteet eivät ole hetkauttaneet häntäkään, vaan perunat, porkkanat, persiljat ja tillit vaihtavat sukkelaan omistajaa.

– Viime torstai on ollut kesän tähän asti tukahduttavin päivä. Onneksi kojussani on katos, ilman sitä ei aurinkoisella kelillä pärjäisi, toteaa hän iloisesti tuotteitaan järjestellen.

Kokkolan katukuvassa on silloin tällöin vilahtanut jännän näköinen puinen pyörä, ja nyt kaksi sellaista pyörää nököttää Wanhan Kalahallin edustalla. Selviää, että siellä toimii kahvilan lisäksi pyörävuokraamo.

– Ne puupyörät on tehty saarnista, ja ne ovatkin olleet erityisen suosittuja ja kysyttyjä pyöriä, kertoo Kokkolan Matkailun työntekijä Milla Kulmala.

Pyörälainaus on lähtenyt hienosti käyntiin.

– Pyöriä on lainailtu hyvin paljon, ja turistit ovat varanneet niitä ihan vuorokaudeksikin käyttöönsä. Paikalliset taas ajelevat niillä paljon esimerkiksi uimarannoille.

Kierrokseni lopuksi ajattelin itsekin viilentää omaa oloani, mutta uimarannan sijasta suuntasin linja-autoaseman kupeessa olevalle SIA:n jäätelökioskille. Sielläkään helteet eivät paljon menoa haitanneet.

– Tässä jäätelökioskissa on tosi hyvä ilmastointi, eikä täällä ole ollenkaan paha työskennellä, toteaa toista kesää kesätöissä oleva Siri Sjöblom.

Kokenut jäätelömyyjä vinkkaa tämän kesän muutamasta uutuudesta, sahrami-kermajäätelöstä ja hasselpähkinä-caramellista. Sjöblom kehuu niitä herkullisiksi ja suositteleekin kokeilemaan niitä avoimin mielin.

Itse suosittelen kaikkia tutustumaan kesäiseen Kokkolaan avoimin mielin. Täältä löytyy vaikka mitä!

”Kun juo tarpeeksi vettä ja pitää taukoja niin hyvin pärjää!

#