sunnuntai 20.9.2020 | 23:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Skeittipaikka ainakin kuntoon – Roskarukaa kehitetään kaupunkilaisilta kerättyjen toiveiden pohjalta

Maria Store
Ke 9.9.2020 klo 11:30

Purupinnoite kuntoradalle, skeittipaikan kehittämistä, ulkokuntoiluvälineitä ja lisää kuntoportaita. Muun muassa tällaisia toiveita on esitetty Halkokarin lähirinteen eli Roskarukan kehittämiseksi. Kaupungin verkkokysely on kerännyt jo yli 600 vastausta.

– Se kertoo siitä, että peruskunnostukselle ja kehittämiselle on tilausta. Alue on todella suosittu ja keskeisellä paikalla, kaupunginpuutarhuri Sini Sangi sanoo.

Erityisen kovassa käytössä on skeittipaikka, joka on rakennettu 2000-luvun alussa, kun lähiliikuntapaikka perustettiin. Vuosien varrella ramppeihin on vaihdettu vaneereja, mutta muuten skeittipaikka on alkuperäisessä kunnossa.

– Skeittipaikan uudistamisesta on tullut valtavasti toiveita ja se tuleekin toteutumaan, koska se on huonokuntoinen. Nykyisellään rampit eivät täytä säädöksiä.

Sangi arvelee, että nykyinen ilme tullaan säilyttämään, mutta rampit muutettaisiin betoniseksi. Pohja säilyisi asfalttina.

– Skeittipaikkasuunnittelijaa hyödynnetään. Pumptrackiakin on toivottu. Katsotaan, jos sellainenkin saataisiin.

Roskarukan kuntoradalle on kyselyn vastauksissa toivottu purupinnoitusta.

– Kokeilimme pysyvämpää pinnoitusta, mutta se ei ole ollut hyvä. Materiaali on liian isoa.

Purupinnoitteseen siis tullaan näillä näkymin päätymään, vaikka se on kallista. Kilometrin pätkän pinnoittaminen purulla maksaa Sangin mukaan noin 10 000 euroa.

– Kuntorata on sen verran kovalla käytöllä, että se on kuitenkin perusteltua.

Kuntoportaat mäkeen saatiin pari vuotta sitten ja niistä onkin tullut yksi suosituimmista toiminnoista alueella.

– Siellä saa kiireisimpään aikaan kävellä jonossa. Käyttäjiä on nuorista ikäihmisiin.

Kyselyyn vastanneet ovat toivoneet myös kuntoportaiden kehittämistä. On toivottu lisää portaita ja jyrkempiä portaita.

– Todennäköisesti sekin toteutetaan. Meillä on ollut myös puhetta kuntoportaiden rakentamisesta muualle, esimerkiksi Köykärille tai Patamäelle. Se tulee ajankohtaiseksi, kun jatkamme lähiliikuntapaikkojen perusparannuskierrosta.

Myös kovasti toivottuja ulkokuntoiluvälineitä saadaan todennäköisesti alueelle.

– Yleiseen turvallisuuteen ja valaistukseen tullaan myös panostamaan. Varsinkin pulkkamäkeen tarvitaan lisää valaistusta.

Kysely on avoinna 18. syyskuuta saakka. Linkki kyselyyn löytyy kaupungin verkkosivuilta. Nuorisopalveluiden kanssa toiveita on käyty keräämässä myös paikan päältä.

– Kun tuntuu, että palautetta on riittävästi, ryhdymme suunnittelemaan. Tavoite on, että suunnittelu tapahtuu tänä syksynä. Ensi vuodelle esitämme rakentamista ja haemme lähiliikuntapaikka-avustusta valtiolta.

Kyselyssä pyydetään myös kaupunkilaisten kantaa paikan nimeen. Virallisesti alueen nimi on Halkokarin lähirinne, mutta kansansuussa puhutaan Roskarukasta.

– Harvan suusta kuulee virallista nimeä. Kysellään mielipiteitä ja katsotaan miten asian kanssa edetään.

”Skeittipaikan uudistamisesta on tullut valtavasti toiveita ja se tuleekin toteutumaan, koska se on huonokuntoinen.

#