maanantai 21.9.2020 | 00:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nuoret räppärit tekivät kappaleen juhlavuotta viettävälle kotikaupungille: "Kullan kallis jolle vaikee löytää vertaistaan. Tää on mun Kokkola." – Kuuntele kappale!

Maria Store
Ke 9.9.2020 klo 10:45

”Tänä vuonna 400 vuotta, lasi Kokkolalle teen sut ylpeeks jonai vuonna. Oon kiitollinen et sain syntyy tänne, me kasvatetaa kulttuurii, tässä sulle anthem.”

Kokkolalaisräppärit Beige eli Joel Peltoniemi, Jutski eli Jonathan Välitalo ja Iso Eli eli Elias Mustonen tekivät kotikaupungin juhlavuoden kunniaksi räppibiisin.

– Räppäri Gettomassa on tehnyt paljon hienoja biisejä omasta kotikaupungistaan eli Jyväskylästä. Päätimme, että meidän on pakko tehdä Kokkolasta räppibiisi, jota kaupunkilaiset voivat kuunnella ylpeänä, kertoo Peltoniemi.

Kokkola Anthem syntyi kaveriporukan kotistudiolla keväällä. Sanat syntyivät muutamassa tunnissa.

– Teimme samaan aikaan taustoja. Elias muovaili biittiä yhdessä Lukas Warghin kanssa ja Jutskin kanssa kirjoitettiin kertosäettä. Kokkola-sanaan oli aika vaikea löytää riimejä, toteaa Peltoniemi naurahtaen.

”Raidaan pitkin Kokkolaa, tää on se citi joka koskaan ei tuu katoomaan. Ei mitään liikaa, mutta kaikki mitä tarvitaan. Kullan kallis jolle vaikee löytää vertaistaan. Tää on mun Kokkola.”

Sanoista paistaa läpi kotiseutuylpeys.

– Ihan luonnostaan se tuli. Mukana on myös vähän läppää. Katsoin jonkun Kokkola-aiheisen videon 90-luvulta ja siinä heti alussa kuvailtiin Kokkolaa Suomen Los Angelesina. Sitä oli pakko lainata biisissä!

Täysin omakustanteisen kappaleen voi kuulla esimerkiksi kaupungin Lasten Kokkola 400 -juhlavuosivideolla. Tulevana perjantaina kolmikko pääsee esittämään sen ensimmäistä kertaa livenä Kaupan ja kulttuurin yössä, kello 21 Purje-lavalla.

Välitalo ja Mustonen ovat muuttaneet Kokkolasta muualle opiskelemaan ja Peltoniemi suuntaa vuodenvaihteessa armeijaan. Yhteistyö kuitenkin jatkuu.

– Olemme kaikki itsenäisiä artisteja ja teemme omaa tuotantoa, mutta yhteistyötäkin tehdään, koska kemiat pelaavat. Yhdessä olemme tehneet musiikkia vajaat kaksi vuotta ja Kokkola Anthem on ensimmäinen isompi projektimme.

Majakka-aiheisen kansikuvan singlelle on taiteillut Julius Haarala.

Kolmikko on julkaissut myös neljän biisin EP:n nimeltä Matka.

– Taikaa-biisistä tuli kesähitti. Sillä on jo lähes 5 000 kuuntelukertaa suoratoistopalveluissa, Peltoniemi iloitsee.

#