sunnuntai 20.9.2020 | 22:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pasi Tuukkanen on pitkänlinjan hermesläinen – "Juniorivuosilta on tosi hienoja muistoja"

Roy Frilund
Ke 9.9.2020 klo 15:00

Ensikosketuksen jääkiekkoon Pasi Tuukkanen sai noin 8-vuoden ikäisenä. Siitä alkoi pitkä rakkaus lajiin ja Hermekseen. Sillä tiellä hän edelleen on, nykyisin Hermeksen urheilujohtajana.

Tuukkanen, paljasjalkainen kokkolalainen, aloitti 6-vuotiaana jalkapallon pelaamisen KPV:ssa. Parin vuoden päästä hän innostui myös jääkiekosta.

– Muutaman vuoden harrastin kahta lajia, kunnes päädyin jääkiekkoon, Tuukkanen kertoo.

– Jalkapallo jäi, mutta seniorina tuli pelattua muutama ottelu Jymyssä.

Hermeksessä Tuukkanen pelasi kaikki juniori-ikäluokat. C-, B- ja A-pojissa Hermes pelasi ykkösdivisioonaa. B:ssä joukkue nousi SM-sarjaan.

– Itse emme SM-sarjaa päässeet pelaamaan, vaan se meni seuraavalle ikäluokalle. Hienoa, että meitä vanhemmat olivat lunastaneet paikan A:n ykköseen, joten siinäkin ikäluokassa saatiin hyviä pelejä.

– Juniorivuosilta on tosi hienoja muistoja. Valmentajilta, Pekka Sundell ja Petri Vehmanen, saatiin todella paljon. Pekka toi meille harjoittelukulttuurin ja Petri jatkoi siitä. Ilmapiiri oli hieno.

Armeijavuoden jälkeen Tuukkanen pelasi IK Kronanissa kakkosta ja Teerijärvellä kolmosta. Kun Hermes II perustettiin, Tuukkanen liittyi joukkueeseen joka pelasi kakkosta.

Kaudella 2005-06 Hermes II nousi Suomisarjaan. Samana keväänä Hermes putosi Mestiksestä.

– Kaikki sen tiesi, että kahta joukkuetta ei Suomisarjassa voi pitää.

Kausi 2005-06 oli myös Tuukkasen viimeinen, pelaajana.

Samoihin aikoihin alkoi Tuukkasen valmentajaura. Hermeksessä hän on valmentanut eri ikäluokkia. Vuonna 1994-syntyneiden 3-vuoden valmennusprojekti päättyi nousuun ykköseen.

Hermeksen edustusjoukkueen päävalmentajana Tuukkanen on toiminut pari kautta ja yhden kauden Marko Rahikaisen apuvalmentajana.

Kaudella 2013-14 Tuukkanen toimi KooVee:n videovalmentajana.

– Sitä tein etätyönä Kokkolasta.

Syksyllä 2014 Hermeksen hallitus otti Tuukkaseen yhteyttä ja kysyi halukkuutta seuran urheilujohtajaksi. Sillä tiellä hän on.

Nousu Mestikseen tapahtui keväällä 2015, vuoden aikaisemmin kuin mitä Hermes oli ”suunnitellut”.

Urheilujohtajan tehtäviin kuuluu monia eri asioita, muun muassa päävalmentajan valinta, yhdessä päävalmentajan kanssa rakentaa joukkuetta, kauden aikana arvioida joukkueen tilannetta ja katsoa tulevaan.

– Tätäkin kautta vielä valmistellaan. Jo ennen joulua suunnittelu kääntyy kohti seuraavaa kautta.

Kaikkea tätä Pasi Tuukkanen tekee rakkaudesta lajiin ja seuraan.

– Takana on pitkä pätkä lajin ja seuran parissa. Urheilu yleensäkin on elämäntapa. Hermeksessä teemme kaikkemme, että yleisö saa nauttia hyvästä urheilusta. Myös itselleni se tuo hienoja elämyksiä.

Muun muassa pyöräily, lenkkeily ja yleensä ulkoileminen kuuluvat Pasi Tuukkasen harrastuksiin. Perheen kaksi koiraa ovat aina valmiita lenkille. Perheen omistuksessa on myös kaksi hevosta. Tuukkasen vaimo harrastaa kouluratsastusta.

– Minä olen mukana huoltojoukoissa, siviilityökseen Bolidenin sinkkitehtaalla vuorotyönjohtajana toimiva Tuukkanen toteaa.

Pasi Tuukkanen

Syntymäaika: 11.5.1980

Asuinpaikka: Kokkola

Ammatti: vuorotyönjohtaja Bolidenin sinkkitehtaalla.

#