sunnuntai 20.9.2020 | 23:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Valtuusto lupasi edistää lapsiystävällisyyttä: kouluruokailu jatkuu etäaikana, vähävaraisten harrastamista tuetaan, maksuton kesätoiminta jatkuu

Ke 9.9.2020 klo 21:00

Valtuustossa käsiteltiin 400-vuotisjuhlien kunniaksi vain positiivisia asioita, niitäkin harvakseen. Yksi positiivisista hankkeista oli linjaus lapsiystävällisyyden lisäämisestä kaupungissa. Jo syyskuun alussa kaupunki sai vastaanottaa UNICEFin tunnustuksen lapsiystävällisyydestä.

Mitä lapsiystävällisyys sitten tarkoittaa? Valtuusto sitoutui edistämään lapsen oikeuksia ja lapsiystävällisyyttä, lisäämään kehittäjäopettajia perusopetukseen ja lukioihin, järjestäämään kouluruokailun myös mahdollisen tulevan etäopetuksen aikana ja järjestämään maksutonta kesätoimintaa lapsille.

Lisäksi valtuusto lupasi kehittää lasten harrastusmahdollisuuksia ja tarjota tukea myös vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille harrastamiseen.

UNICEF myös evästi kaupunkia jatkotyöhön. Se toivoo, että jatkossa lapsen etu ja asema otetaan huomioon kaikessa päätöksenteossa ja haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja nuorten yhdenvertaiset oikeudet turvataan.

Valtuusto on päättänyt jo kaupunkistrategiassaan huomioida lapsi- ja nuorisoystävällisyyden ja lapsen oikeudet päätöksenteossa.

#