keskiviikko 28.10.2020 | 10:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan kaupunki otti maskit ja visiirit käyttöön ennaltaehkäisevästi – Maskinkäyttösuositus myös huoltajille varhaiskasvatuspaikoissa

Tapani Postila
Pe 9.10.2020 klo 15:55

Kokkolan kaupunki on ottanut maskit ja visiirit käyttöön ennaltaehkäisevästi koronatilanteesta johtuen. Kaupungin yksiköissä on tehty koronatyöriskien arviointia keväästä saakka ja suojautuminen yksiköissä ja työtehtävissä perustuu siihen. Kokkolan kaupunki noudattaa THL:n, TTL:n ja Soiten ohjeita.

Julkisissa tiloissa on tällä hetkellä voimassa Soiten antama vahva maskisuositus. Sen sijaan työyksiköissä tai kokoustiloissa maskien käyttäminen ei ole välttämätöntä, mikäli turvaväleistä pystytään huolehtimaan.

Työtehtävissä käytetään riskiarvioinnin edellyttämiä suojaimia. Visiirit ovat käytössä niissä tehtävissä, joissa suojautumista tarvitaan, mutta maski ei sovellu (esim. opetustilanteet, joissa kasvojen ilmeet ja suun liikkeet ovat tärkeässä asemassa). Visiiri voi olla käytössä myös henkilökohtaisista syistä, mikäli maski ei esim. sairauden perusteella sovellu.

Lisäksi kaikki kaupungin työntekijät noudattavat yleisiä koronaan liittyviä hygieniaohjeita.

Kokkolan koronatilanteesta johtuen varhaiskasvatuspalvelut yhdessä Soiten infektioylilääkärin kanssa on antanut myös suosituksen kasvomaskin käytöstä lasten huoltajille. Oman kasvomaskin käyttöä suositellaan aina, kun huoltaja tai muu henkilö tuo tai hakee lasta varhaiskasvatuspaikan sisätiloista.

#