keskiviikko 28.10.2020 | 10:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Torilla tanssitaan lavista – Liikunnanohjaaja Pauliina Hautala siirtyi ulos, kun ihmiset eivät uskalla normaaliin tapaan osallistua sisällä järjestettyyn jumppaan

Maria Store
Ke 14.10.2020 klo 19:00

Tulevana maanantaina torilla tanssitaan lavatanssijumppaa tai tutummin lavista.

Idean takana on liikunnanohjaaja Pauliina Hautala, joka on huomannut, että ihmiset eivät uskalla normaaliin tapaan osallistua sisällä järjestetyille ryhmäliikuntatunneille.

– Vakioporukkaa on jäänyt paljon pois. Kyselin sitten Facebookissa ja muutamat vastailivat, että ulos uskaltaisivat tulla jumppaamaan.

Hautalan tarkoituksena on vetää säännöllisesti lavis-jumppaa Kokkolan torilla, jos väki vain löytää jumpan.

– Muutakin jumppaa voin vetää, jos innostusta on. Toivon, että myös muut liikunnanohjaajat innostuisivat vetämään jumppaa ulkona.

Lavatanssijumppaa Hautala on vetänyt muun muassa Urheilutalolla noin viitisen vuotta. Hän kuvailee sen olevan hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto.

– Millään muulla tunnillani ei käy niin laaja kirjo osallistujia kuin lavis-tunneilla. Lavikseen uskalletaan tulla, vaikka olisikin joitakin rajoitteita. Musiikin mukana voi aina keinutella ja muiden tekemät hypyt voi jättää väliin.

Lavis perustuu lavatanssiaskeleihin ja sitä tanssitaan yksin.

– Suurin osa musiikista on perinteistä lavatanssimusiikkia ja tanssimme esimerkiksi humppaa, rokkia ja salsaa.

Hautala sanoo, että vaikka lavista voi harrastaa rauhallisemminkin, saa kunnon hien päälle, jos jumpasta ottaa kaikki tehot irti.

– Uloskaan ei kannata siis pukea liikaa päälle, sillä hiki tulee! Kannattaakin pukeutua niin kuin olisi lenkille lähdössä.

Hautala sanoo, että vetää jumpan, vaikka vähän sataisikin.

Torin hän sanoo olevan hyvä paikka jumpan vetämiselle. Ohjaaja pääsee kivilavalle, josta kaikki osallistujat näkevät helpommin hänen ohjauksensa.

– Tilaa on paljon, joten turvavälit saadaan pidettyä loistavasti. Jos pystyy jumppaamaan maski päällä, saa toki niin tehdä.

Hautala toivoo, että kaupunkilaiset innostuvat ulkojumpasta.

– Se mahdollistaa työni tekemisen, jos tiukempia rajoitteita tulee. Keväällä Urheilutalo oli kiinni ja en pystynyt järjestämään ryhmäliikuntatunteja. Jumppaa vedän toistaiseksi myös Urheilutalolla ja sielläkin pidetään turvaväleistä kiinni.

Lavis-jumppaa Kauppatorilla ma 19.10. klo 17.15. Osallistumismaksu.

#