sunnuntai 24.1.2021 | 04:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Viikon vinkit – Oppia retkiluisteluun, lukuhaaste ja valaistu patsas

Ke 13.1.2021 klo 16:00

Kiinnostaako retkiluistelu? Suomen Retkiluistelijat ry järjestää Kokkola-Pietarsaari -alueella retkiluistelukoulutuksen. Teoriaopiskelu tapahtuu etänä verkkokurssina tammikuun aikana. Tammi-helmikuussa järjestetään tulokasretki, jonka aikana kurssitettavat perehdytetään sekä retkiluistelun tekniikkaan että turvallisuusasioihin.

Lisätietoja koulutuksesta löytyy Suomen Retkiluistelijat ry:n linkin kautta: https://fb.me/e/1NdKoK9uz.

Kokkolan kaupunginkirjasto on käynnistänyt koko vuoden mittaisen lukuhaasteen ja siihen liittyvän arvonnan. Henkilökunta on valinnut kuusi aihetta, joista jokaiselle on varattu lukuaikaa kahden kuukauden ajan.

Esimerkiksi tammi-helmikuussa luetaan pikkukaupunkeihin sijoittuvia kirjoja. Luvassa on myös ainakin true crimea ja luontokirjallisuutta.

Lukuhaaste-esitteestä löytyy kymmenen kirjan vinkkilista, mutta haasteeseen saa osallistua myös listan ulkopuolisilla, aiheeseen sopivilla kirjoilla.

Kustakin aiheesta voi lukea niin monta kirjaa kuin haluaa, arvontaan voi osallistua jo yhden kirjan jälkeen.

Haaste-esitteessä on yhteystietolomake, jonka palauttamalla on mukana arvonnassa.

Netti on pullollaan erilaisia virtuaaliopastuksia. Valokuvataiteen museon sivuilta löytyy esimerkiksi opastus museon kaikkien aikojen suosituimpaan näyttelyyn, eli Vivian Maier: Omakuva ja sen varjo -näyttelyyn. Gallen-Kallelan Museon sivuilla ateljeelinnaan voi tutustua 3D-näkymin. Lisää vinkkejä löytyy osoitteesta https://opimuseossa.fi/.

Kokkolan Energia Oy lahjoittaa Kustaa II Adolfin patsaalle valaistun katoksen. Lahjoitus on yhtiön huomionosoitus 400 vuotta täyttävälle Kokkolan kaupungille. Valaistu katos otetaan käyttöön keskiviikkona. Valaistua kuningasta kannattaa lähteä ihailemaan vaikka iltalenkillä loppuviikosta!

#