maanantai 26.7.2021 | 22:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Miksi Kokkolan tori ole hyötykäytössä talvella? – "Tori ja keskustan alue kaipaavat ihmisiä talvella"

Sini Sulkakoski
Ke 17.2.2021 klo 13:35

Useat kaupunkilaiset ovat sitä mieltä, että Kokkolan tori olisi loistava paikka esimerkiksi luistelukentälle tai muuhun talviseen aktiviteettiin elävöittämään kaupunkikuvaa.

Jos esimerkiksi edellä mainittu luistelukenttä torille laitettaisi, mitä satsauksia se kaupungilta vaatisi, tai mikä olisi se suurin este tällaisen hankkeen saamiseksi, Kokkolan kaupungin kaupunkisuunnittelupäällikkö Jouni Laitinen?

– Torin talvikäyttöä on mietitty. Esillä on ollut muun muassa lumen hyödyntäminen tavalla tai toisella (pulkkamäki, lumiveistospuisto, iglukylä) Valitettavasti toistaiseksi ei olla päästy konkreettisiin toimiin, mutta torin elävöittämiseen liittyvissä ideoinneissa on talvikäyttömahdollisuudet toki mukana.

– Luistelukenttä on myös ollut esillä, mutta haasteeksi nousee sen kunnossapito. Toistaiseksi resurssipaine on ollut ulkoliikuntapaikkojen vähentämiseen. Toisaalta monessa kaupungissa on onnistuttu pitämään luistelurataa keskustassa ainakin osan ydintalvea.

Minkälaisena valttikorttina Kokkolan talvimatkailun kannalta näkisit, jos tori olisi talvella jollain lailla käytössä, Kokkolan matkailun toimitusjohtaja Teea Pietilä?

– Mikä positiivinen vaikutus eloisalla torilla olisikaan kaupunkikuvaan! Hotellit sijaitsevat torin ympärillä ja varsinkin liikematkustajille tori on usein ainut osa Kokkolaa, jonka he yöpyessään näkevät.

– Tori ja keskustan alue kaipaavat ihmisiä talvella. Pulkkamäki, luistinrata ja vaikkapa makkarakoju toisivat elämää torille ja samalla keskustan palvelujen käyttö lisääntyisi.

”Luistelukenttä on myös ollut esillä, mutta haasteeksi nousee sen kunnossapito.

#