sunnuntai 28.2.2021 | 09:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kiinassa pitkän työuran tehnyt Petter Lillvik tuo kansainvälistä näkemystä Kokkolan Golfiin: "Uskon golfbuumin jatkuvan ja markkinointia tulee tehostaa"

Lasse Gran
Ke 17.2.2021 klo 14:00

– Mottoni on, ettei koskaan pidä sanoa ei. Aina pitää pystyä keskustelemaan ja hakea ratkaisua, painottaa Petter Lillvik, joka tusinan hakijan joukosta kristallisoitui Kokkolan Golfin uudeksi toiminnanjohtajaksi. Lillvik aloittaa työt ensi maanantaina.

Johtotehtävistä yritysmaailmassa ja golfista Lillvikillä on kokemusta.

– Golfia olen harrastanut vuodesta -77. Isäni Kalle pelaa ja myös toinen veljistäni Anders on tuttu näky golfkentällämme.

Lillvik on työskennellyt pitkään ulkomailla.

– Opiskeltuani hotelli- ja ravintola-alaa Vaasassa tie vei Kiinaan, aluksi vaihto-oppilaana ja samalla reissulla löytyi elämänkumppani. 1996 lähdin Kiinaan työnhakuun ja eri johtotehtävissä vierähti lähes kaksikymmentä vuotta ja sitten vuonna 2014 sain työtarjouksen hotellijohtajaksi Georgiaan.

– Vaimollani ja minulla on alun perinkin ollut päämääränä muuttaa Suomeen ja kotikaupunkiini Kokkolaan.

Sopiva pysähdyspaikka löytyi 2019 Naantalin ja Ruissalon Spa:sta, joissa Petter Lillvik toimi operatiivisena johtajana.

Lopullinen määränpää tuli ajankohtaiseksi viime vuonna, kun hotellit sulkeutuivat kuukaudeksi koronan takia.

– Sanoin itseni irti syksyllä 2020 ja minäkin muutin Kokkolaan, sillä vaimo oli jo vuonna 2018 asettunut Kokkolaan rakentamaamme kotiin.

Lillvik ei peittele tyytyväisyyttään.

– Totta kai mietitytti löytyykö Kokkolasta työtä ja ajatuksena oli perustaa oma yritys. Sitten tuli toiminnanjohtajan paikka ja vieläpä tuttuun ympäristöön golfin pariin. Hain paikkaa ja innoissani aloitan maanantaina.

Lillvik tietää ja tunnistaa haasteet. Uutta hänelle on työnantaja, joka toimii yhdistyspohjalta. Voidaan sanoa, että työnantajana on lähes 900 jäsentä.

– Uskon tuovani yritysmäisyyttä päivittäiseen toimintaan. Haluan kuunnella jokaista jäsentä ja ottaa ehdotuksia vastaan. Kokkolan Golfilla on useampi toimikunta, joissa olen mielelläni mukana kehittämässä toimintaa.

Golfbuumi iski viime keväänä, kun korona sulki monet ovet. Golfkierroksia pelattiin enemmän kuin koskaan. Myös Kokkolassa jäsenmäärä kasvoi lähes 1990 alun ennätysmääriin, jopa maan keskiarvoa enemmän.

Lillvik on valmis takomaan, kun rauta on nyt kuuma.

– Uskon golfbuumin jatkuvan ja markkinointia tulee tehostaa. Muun muassa kotimaan matkailu lisääntyy ja meillä on mahdollisuus houkutella vieraspelaajia. Kenttähän meillä on hyvässä kunnossa. Yhteistyötä ja -markkinointia voitaneen lisätä lähiseurojen kanssa ja Kokkolan matkailun kanssa, Lillvik toteaa.

– Oma perheemme Kokkolan Golf tarvitsee myös tapahtumia. Kun korona päästää meidät otteistaan halutaan järjestää tapahtumia ja tuoda elämää kerhon tiloihin.

Golf on koko perheen laji ja mitä parasta se voi pelata lapsesta vaariin.

– Hyvä palvelu on tässä A ja O, Petter Lillvik toteaa.

”Uskon tuovani yritysmäisyyttä päivittäiseen toimintaan.

Petter Lillvik

Ikä: 50

Perhe: Vaimo, kaksi koiraa ja kaksi kissaa

Työnantaja: Toiminnanjohtaja/Kokkolan Golf ry.

Harrastukset: Ulkoilu, kalastus, golf ja lukeminen

Motto: Never say no

#