perjantai 23.4.2021 | 10:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Hermes selätti koronan ja palaa jäälle

Lasse Gran
Ke 3.3.2021 klo 11:00

Hermeksen kausi jatkuu kolmen viikon tauon jälkeen kahdella kotiottelulla.

Edellisestä ottelusta kotijäällä on rapiat päälle kolme kuukautta. Loput kymmenen sarjapeliä on tarkoitus paketoida reilussa kolmessa viikossa. Vastaan asettuvat kärkipään joukkueet, perjantaina Ketterä ja lauantaina IPK.

Sekä Ketterä että IPK ehtivät ennen Hermestä palata tauolta. Kokkolalaiset lähtevät viikonloppuun sarjataulukon sijalta yhdeksän pistekeskiarvolla 1,20.

– Ketterällä ja IPK:lla on useampi peli alla. Meillä on pitkä ottelutauko ja karanteenin takia meillä ei edes ole paljoa jäätuntumaa. Ei kuitenkaan jäädä voivottelemaan, ei ole meidän identiteettimme. Me haluamme olla joukkue, ei nippu yksilöitä. Jätetään kaikki jäälle mitä puristettavissa on, toteaa valmentaja Niko Kivinen.

Kivisen mukaan perjantai-illan vastustaja Ketterä on materiaaliltaan sarjan parhaita yhdessä IPK:n ja Espoon kanssa. Mestiksen pistepörssin ykkösenä komeilee lähes parimetrinen Jere-Matias Alanen, joka 23 ottelussa on tehtaillut peräti 21 maalia. Imatralaiset ovat täydentäneet sentteriosastoaan Perttu Kiesilällä, joka tulee Jukureista.

– Uskon, että löydämme Ketterän heikkoudet ja isketään niihin, Kivinen sanoo.

Lauantaina vastaan luistelee IPK, jonka metkut on kauden aikana tulleet tutuksi. Lauantaina kohdataan kuudennen kerran. Iisalmelaisten pelivirtaus on hyökkäyspainotteinen. IPK menetti kolme pelaajaa KalPaan, mutta sai vastaavasti kolmikon Otto Huttunen, Eric Hjortin ja Juuso Mäenpään Kuopiosta.

Entä Hermes? Viikonlopun otteluihin saadaan täysi miehitys ja jos tarvetta on, täydennämme A-nuorilla, Kivinen toteaa.

Siirtoraja umpeutui tiistain vastaisena yönä. Huomioitavaa, että nuorten pelaajien listalla olevat saavat liikkua loppukauden ajan seurojen välillä, seurojen välisen yhteistyösopimuksen myötä. Toisin sanoen Kärpistä ja Ässistä tulee tarvittaessa kovia pelimiehiä.

– Yhteistyöseuroista Kärpät nimesi peräti kymmenkunta pelaajaa Joel Blomqvistin ja Zdenek Sedlakin ohella. Ässät nimesi kaksi, joista Arttu Lausniemi on jo meillä. Kapealla ryhmällä mennään ja on menty koko kausi, mutta on yhteistyökumppaneillemme iso peukku, toteaa urheilujohtaja Pasi Tuukkanen.

Kiivas pelitahti, ottelu joka toinen päivä, vaatii veronsa. Palautus, ravinto ja pelaajien sitoutuminen urheilullisuuteen korostuu entisestään.

– Saamme tästä haastavasta kaudesta arvokasta tietoa ketkä ovat urheilijoita isoin kirjaimin ja joilla on sitä sisäistä paloa, Kivinen tuumaa.

"Kokkolalaiset lähtevät viikonloppuun sarjataulukon sijalta yhdeksän pistekeskiarvolla 1,20.

#