perjantai 23.4.2021 | 10:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Naisten korisliigassa pelaava Emilia Vörlin toivoo, että useampi tyttö löytäisi tiensä koripallon pariin: "Haluan olla esikuvana nuorille"

ROY FRILUND
Ke 17.3.2021 klo 10:30

Kokkolan NMKY:n kasvatti ja Kokkolassa asuva Emilia Vörlin on tällä kaudella pelannut kahdessa eri joukkueessa, Vimpelin Vedon naisten liigajoukkueessa sekä Äänekosken Huiman U19-ikäisten valtakunnallisessa ykkösdivisioonajoukkueessa.

U19-ikäisten sarja keskeytettiin marraskuussa. Naisten korisliiga puolestaan on täydessä vauhdissa.

– Runkosarjassa, joka tulevana päättyy viikonloppuna, ollaan kuudentena ja pudotuspelipaikka on varmistettu, Emilia Vörlin kertoo.

Koripalloa Vörlin harjoittelee Kokkolassa ja Vimpelissä.

Timo Virolaisen vetämiin koulujen aamutreeneihin Vörlin osallistuu kolme kertaa viikossa. Vimpeliin hän menee aina otteluun valmistaviin harjoituksiin, mahdollisuuksien mukaan myös muulloin.

– Jonkin verran väliä Kokkola-Vimpeli on tullut matkustettua, Vörlin toteaa.

Matka yhteen suuntaan on noin 100 kilometriä.

Emilia Vörlin, jota Timo Virolainen on Namikassa valmentanut, aloitti koripallon pelaamisen jo 8-vuotiaana. Myös edelliskaudella hän edusti Vimpelin Vetoa. Sitä edeltävällä kaudella Vörlin edusti sekä Vetoa että kotikaupungin Namikaa.

– Aina olen pitänyt Namikaa kasvattajaseuranani.

Vörlin on myös harrastanut muita lajeja, mutta painottaa että koripallo on aina ollut ykköslaji.

– Nykyisin se on entistäkin selkeämpi ykköslaji. Joukkuepeli viehättää.

Mitä muita lajeja olet harrastanut?

– Joskus hiihtoa. Edelleen harrastan kiekonheittoa, mutta se on selkeä kakkoslaji, koska talviharjoittelu on vaikeaa.

Kiekkoa Vörlin on heittänyt vähän yli 30 metriä.

Koripallossa hänen pelipaikkansa on hieman vaihdellut. Pääsääntöisesti Vörlin pelaa laidassa, mutta on ollut myös takamiehenä ja sentterinä.

Onko vuosien varrella jokin ottelu erityisesti mieleen jäänyt?

– Yksi sellainen on edelliskaudelta, kun Vimpelin Vedon U17-joukkueella mentiin Helsinkiin pelaamaan SM-sarjaottelu Helmi-Basketia vastaan. Vastustaja oli selkeä ennakkosuosikki. Hyvin pistettiin kampoihin ja lopulta hävisimme vain niukasti.

Seuraavaksi Vörlinin ohjelmassa on vielä pari runkosarjaottelua ja niiden jälkeen edessä ovat pudotuspelit. Niissä ViVe:n vastustaja löytyy kolmikosta Tapiolan Honka, Espoon Basket Team tai Forssan Alku.

Katseet on suunnattu myös tulevaisuuteen.

– Kun lähden muualle opiskelemaan, toivon pääseväni johonkin joukkueeseen. Haluan olla esikuvana nuorille. Esikuvana kokkolalaisille junioreille, että täältäkin on mahdollista pelaajana edetä, keväällä 2022 ylioppilaaksi kirjoittava Emilia Vörlin toteaa.

Vörlin toivoo, että useampi tyttö löytäisi tiensä koripallon pariin. Nyt koulujen aamutreeneissä on seitsemän pelaajaa, joista vain yksi on tyttö.

”Edelleen harrastan kiekonheittoa, mutta se on selkeä kakkoslaji, koska talviharjoittelu on vaikeaa.

Emilia Vörlin

Syntymäaika: 7.1.2003

Ammatti: opiskelija

Asuinpaikka: Kokkola

#