perjantai 23.4.2021 | 12:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tiikereillä riittää nälkää – Tänään välieräottelussa vastassa VaLePa: "Helpolla ei tulla pääsemään, mutta eivät hekään pääse"

ROY FRILUND
Ke 17.3.2021 klo 10:45

Tiikerit pelaa mestaruusliigan välierissä, eli mitaleista, ensimmäisen kerran sitten kevään 2016. Sen tavoitteen joukkue itselleen asetti ennen kauden avausta.

Sama tavoite oli jo vuosi sitten, mutta korona keskeytti kauden. Myös silloin puolivälierävastustajana olisi ollut Akaa-Volley. Kuinka niissä peleissä olisi käynyt, jää ikuiseksi arvoitukseksi.

Vahvalla itseluottamuksella pelannut Tiikerit pisti Akaa-Volleyn kesälomalle ja kahden pelin perusteella täysin ansaitusti. Lauantaina Akaa pelasi lähes virheettömästi melkein kolme erää, mutta tiikerilauma nousi kuilun partaalta 3-2 voittoon.

– Oltiin jo pahassa jamassa ja vähän oli onneakin. Neljättä ja viidettä erää sitten hallittiin, Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä kommentoi.

Sunnuntaina joukkue lepäsi ja sen jälkeen ohjelmassa on ollut kevyttä harjoittelua. Tänään keskiviikkona alkavissa välierissä Tiikerit kohtaa hallitsevan mestarin Vammalan Lentopallon, eli vastus ei yhtään helpota.

– Tässä vaiheessa vastaan tulee erittäin kovia joukkueita.

Runkosarjan molemmat keskinäiset pelit päättyivät Tiikereiden voittoon.

– Niillä ei nyt valitettavasti ole painoarvoa. Toki ne pelit näyttivät, että pystytään VaLePa voittamaan. Ja toki ne myös antoivat itseluottamusta, Keskisipilä toteaa.

Vastustajalla on kokeneita pelaajia ja nyt panokset ovat erilaiset.

– Helpolla ei tulla pääsemään, mutta eivät hekään pääse. Odotan hyvätasoista ja tasaista sarjaa.

Passarinsa Mikko Eskon johdolla VaLePa hyökkää monipuolisesti. Joukkueelta löytyy sarjan laajin materiaali.

– Vastustajan heikkoudetkin on tiedossa. Jos heidän vastaanottoa saadaan rikotuksi, tekee se meidän peliä helpommaksi. Niinhän se lentopallossa menee.

Nälkää Tiikereillä riittää, sen valmentaja lupaa.

– Pelillisesti ei suuria enää voida tehdä, ne tulee nyt sieltä selkärangasta. Nyt pitää käyttää kaikki voimavarat. Uskaltaa pelata ja uskaltaa tehdä ratkaisuja.

Keskiviikkona pelataan Kokkolassa, lauantaina Sastamalassa ja tarvittaessa sunnuntaina Sastamalassa.

”Helpolla ei tulla pääsemään, mutta eivät hekään pääse.

#