perjantai 23.4.2021 | 10:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tiikereillä mahdollisuus puuttuvaan SM-pronssiin – Pronssimitalin kohtalo ratkaistaan yhdessä ottelussa tulevana lauantaina

ROY FRILUND
Ke 24.3.2021 klo 12:00

Kokkolan Tiikereiden palkintokaapista löytyy kolme SM-kultaa, yksi hopea ja kolme cupmestaruutta. Sieltä puuttuu SM-pronssi, mutta lauantaina siihen löytyy mahdollisuus saavuttaa se, kun Tiikerit ja Vantaa Ducks pelaavat mitalista.

Mestaruusliigan pronssista pelataan kerrasta poikki -systeemillä, eli yksi ja ainoa ratkaiseva ottelu ja se pelataan Kokkolassa.

– Pronssiottelu on meille iso peli. Ei varmaan ole mitään ongelmia syttyä siihen, Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä toteaa.

Välierissä VaLePa oli parempi suoraan kahdessa ottelussa. Keskisipilä myöntää, että niistä peleistä ei jäänyt jossiteltavaa.

– Ne pelit on tässä vaiheessa jo unohdettu. VaLePa oli selkeästi parempi ja ansaitsi finaalipaikan. Toki meillä kotipelissä oli omat saumat ja marginaalit pienet, mutta siellä VaLePa pelasi loisto-ottelun. Tilanne on nollattu ja nollaaminen oli helpompaa, kun jossiteltavaa ei jäänyt.

Syksyllä Tiikerit asettivat tavoitteekseen runkosarjassa neljän parhaan joukkoon ja sitä kautta mitalipeleihin.

– Tuloksellisesti on mennyt todella hyvin. Vielä on mahdollisuus loistavaan päätökseen. Mitali olisi kirsikka kakun päälle, Keskisipilä toteaa.

Tällä kaudella Tiikerit ja Ducks ovat kahdesti kohdanneet ja voitot menneet tasan 1–1. Mielenkiintoinen seikka on, että kaikki kolme kohtaamista pelataan Kokkolassa.

Ducks pelasi huikeat välierät ja kaukana ei ollut että joukkue olisi mennyt loppuotteluihin. Lopulta Savo-Volley vei tiukan taistelun voitoin 2–1.

– Ducks on hyvä joukkue. Pelaavat erittäin hyvää puolustuspeliä ja fiksua hyökkäyspeliä. Vastaan saadaan nälkäinen joukkue. Monelle on varmaan yllätys, että me kaksi kohdataan pronssipelissä, tiikerivalmentaja toteaa.

Syksyn ennakkokaavailuissa moneen paperiin melko varmasti piirrettiin mitalipeleihin nelikko Savo-Volley, VaLePa, Hurrikaani ja Akaa-Volley. Puolet meni oikein.

Muun muassa koronatilanteen vuoksi Tiikerit ja Ducks sopivat keskenään, että pronssista pelataan vain yksi ottelu. Tässä tilanteessa ei katsottu järkeväksi ajella koko viikkoa väliä Kokkola–Vantaa.

”Mitali olisi kirsikka kakun päälle.

#