perjantai 23.4.2021 | 10:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hermes lähellä paikkaa puolivälieriin: "Olimme sitkeitä ja maalin verran parempia"

Lasse Gran
Ke 31.3.2021 klo 10:15

Kiirastorstaina Hermeksellä on oiva tilaisuus pakottaa TUTO kesälomalle.

Villikortti-kierroksella tarvitaan vain kaksi voittoa ja ensimmäisen kiinnityksen otti taisteleva Hermes tiistaina. Tiukassa väännössä Hermes voitti lukemin 6-5.

Vihdoinkin oli tunnelmaa kaukalossa. Tyhjät lehterit eivät haitanneet. TUTO ja Hermes laittoivat kaiken likoon ja taklauksiakin todistettiin ehkäpä enemmän kuin runkosarjassa yhteensä. Kakkoserän Oskari Uomalan pommi jäi pitkäksi aikaa verkkokalvoille.

Hermeksen Juha Reini oli vanhassa kotikaupungissaan pakiston eliittiä ja lupasi ensimmäisellä erätauolla Hermeksen nousevan rinnalle ja ohi.

– Kaveri tuli kovaa alussa. Onneksi saatiin johtomaali, mutta TUTO otti taas otetta. Parannetaan varmasti, tuumi Reini.

Totta! Hermes oli avauserässä hieman passiivinen ja TUTO käänsi numeroiksi 2-1. Hermestä kuritti Haapajärveläissyntyinen ja ex-pesäpalloilija Juha Kalajaniskan poika Oskari, joka teki ja syötti turkulaiset johtoon.

Kakkoserässä Hermes tuli kovemmalla intensiteetillä ja hallitsi erää. Hermes omaa Mestiksen tehokkaimman ylivoiman, jonka rangaistusherkkä TUTO toisessa erässä unohti.

TUTOn Jasper Rannisto istui kahdesti jäähyllä ja molemmilla kerroilla Hermes rankaisi Heikki Harjun Ville Heikkalan toimesta. Lopuista illan osumista vastasivat kahden maalin iltaa viettänyt Harju sekä Eetu Paasovaara ja Arttu Lausniemi, jonka 6-5 osuma jäi voittomaaliksi.

Oman matsinsa kävi maalivahtikaksikko. TUTOn Kari Piiroinen oli ykkösenä ja Joel Blomqvist kolmosveskarina, kun U20 vuoden vaihteessa nappasi MM-pronssia. ”Blomma” vei tiistai-iltana 36 torjunnallaan pisimmän korren, yhdeksän onnistunutta koppia enemmän kuin Piiroisella.

Hermeksen päävalmentaja Jere Härkälä kiitteli omiensa tavaramerkkiä.

– Olimme sitkeitä ja maalin verran parempia. Tunneskaala oli molemmilla joukkueilla ylhäällä ja alhaalla. Kuusi tehtyä on hyvä, mutta omiin meni liikaa. Ehkä se vaikutti, kun kohdattiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja TUTO pelasi erilaista peliä.

Hermes ei taatusti halua matkata lauantaina Turkuun. Toinen ja ratkaiseva voitto otetaan torstaina Kokkolassa. Näyttää myös vahvasti siltä, että Hermes saa puolivälierässä vastaansa toivomansa Kiekko-Espoon, jonka puikoissa on kesken viime kauden Hermeksen jättänyt Janne Tuunanen.

”Olimme sitkeitä ja maalin verran parempia.

#