perjantai 23.4.2021 | 12:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tiikereiden kausi päättyi pronssijuhliin – Taloudellisesti kausi oli haastava: "Voidaan puhua vähintään 70-80 000 euron menetyksestä"

ROY FRILUND
Ke 31.3.2021 klo 11:00

Hieno lentopallokausi ja sille saatiin loistava päätös. Kokkolan Tiikerit saavutti historiansa ensimmäisen pronssimitalin senioritasolla.

– Saatiin se kirsikka kakun päälle, valmentaja Mikko Keskisipilä iloitsi lauantain ottelun tauottua.

Riemu joukkueen keskuudessa oli suuri. Mitali oli hieno palkinto yli kolmen vuoden projektista. Projekti, jossa nuoret pelaajat ovat valtavasti kehittyneet.

– Mitali lämmittää, mutta vielä enemmän lämmittää meidän yhteinen tie tähän pisteeseen. Se arki tämän joukkueen kanssa on ollut tosi hienoa, Keskisipilä toteaa.

Pronssien kohtalo ratkesi kahden todella hyvän joukkueen välisessä mittelössä. Voi hyvin sanoa, että kaksikko Tiikerit ja Ducks toivat tämän kauden liigaan todella positiivisen tuulahduksen.

– Kausi oli erilainen ja vaativa, mutta mielestäni ansaittiin pronssimitalit, iloitsi kapteeni Antti Leppälä. Hänen palkintokaapista löytyy nyt mitali joka lähtöön, eli kultaa (3), hopeaa, pronssia ja cupmestaruus (3).

Pronssiottelun kahta ensimmäistä erää hallitsi kotijoukkue, mutta pitkältä tauolta tuli sisuuntunut Ducks, joka venytti taistelun neljään erään.

– Neljännessä erässä, varsinkin sen loppuhetkillä nähtiin todella hyvää lentopalloa, Mikko Keskisipilä toteaa.

Urheilullisesti kausi meni loistavasti. Taloudellisesti kausi oli haastava. Johtokunnan jäsen ja talousvastaava Lauri Heikkilä myöntää, että korona teki suuren loven tulovirtaan.

– Kyllä korona kuritti meitä. Voidaan puhua vähintään 70-80 000 euron menetyksestä, Heikkilä toteaa.

Lipputulot jäivät saamatta ja sen myötä seura on sitä paikkaillut muun muassa venearpajaisilla, nettilehden toteuttamisella ja kannatuslipuilla. Myös koronatauon aikana pelatut harjoituspelit, jotka striimattiin, toivat hieman tuloja.

– Kaikkia keinoja on pyritty käyttämään, jotta puuttuvia tuloja saataisiin katettua.

Pientä tukea Tiikerit sai myös Opetusministeriöltä.

Lauri Heikkilä myöntää, että taloudellisesti tästä kaudesta on vaikea saada positiivinen tulos.

– Täytyy olla aikamoinen taikuri jos kaudesta saa positiivisen tuloksen.

Positiiviseen tulokseen olisi normaaleissa oloissa ollut suuri mahdollisuus, koska menestystä tuli.

– Tätä oli rakennettu 3-4 vuotta, mutta nyt sitä ei taloudellisesti päästy hyödyntämään.

– Täytyy myös muistaa, että jo edelliskausi jäi kesken. Sisäpelisarjoille tämä on kova asia. Täytyy toivoa, että ensi kaudella voidaan pelata yleisölle, Heikkilä sanoo.

”Saatiin se kirsikka kakun päälle.

#