perjantai 23.4.2021 | 12:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lauluntekijät esillä uudessa musiikkitapahtumassa – KertsiKla Open Mic –lauluntekijäillan ensimmäisenä esiintyjänä Juho Kinaret

Maria Store
Ke 7.4.2021 klo 10:05 | päivitetty ke 10:05

Torstaina 8.4 alkaa uusi musiikkitapahtumien sarja nimeltään KertsiKla Open Mic –lauluntekijäillat. Ensimmäisessä tapahtumassa artistivieraana on himankalaissyntyinen laulaja ja kitaristi Juho Kinaret.

Lauluntekijäilloissa kuullaan ammattimaista live-musiikkia useissa eri tyylilajeissa.

Tapahtuman ovat suunnitelleet paikalliset musiikkivaikuttajat Noora Kataja, Pia Leinonen, Jennifer Markin ja Aleksi Mattila. Myös valtakunnallinen lauluntekijäyhdistys Kertsi ry on mukana toiminnassa.

– Halusimme järjestää pitkäaikaisen ja toistuvan tapahtuman, jossa esille pääsevät nimenomaan lauluntekijät. Haluamme myös suosia paikallisia artisteja. Uskon, että paikalliset tekijät myös kiinnostavat yleisöä, sanoo Mattila.

Iltoja toteutetaan kerran kuukaudessa West Coast Billiardin tiloissa. Tapahtumapäivä on aina kuukauden toinen torstai. Esiintyjiä on buukattu jo joulukuuhun asti.

– Esiintyjiä oli helppo löytää ja he lähtivät myös mielellään hommaan mukaan konseptista kuultuaan. En muista montaa kieltävää vastausta.

Ohjelma alkaa varhaisillasta. Tapahtuma on kaikille ilmainen. Illat myös striimataan nettiin, joten ihmisillä on mahdollisuus kuunnella esityksiä kotisohvalta.

Tapahtumaa ovat tukemassa Kertsi ry:n lisäksi myös Kokkolan kaupunki ja Musiikin edistämissäätiö.

Jokaisessa illassa on yksi laulaja-lauluntekijävieras, joka soittaa yhden 45-60 minuutin mittaisen setin omaa musiikkiaan. Tämän jälkeen on luvassa vielä lauluntekijän haastattelu.

Jokaisen illan avaa open stage, missä ääneen pääsevät paikalliset aloittelevat lauluntekijät.

Tuleva ohjelma

13.5. Vellamo – Nykyfolkia retrosävyin

10.6. Arppa – Ajattomia sävellyksiä ja tuokiokuvia

12.8. Aleksi – Oivaltavaa kitarapoppia

9.9. Jarkko Penttinen – Suomalaista popiskelmää

14.10. Mc Kajo & Vicci – Terävää sanansäilää ja poppia

11.11. Noora Kataja – Suomisoulia ja vaihtoehtoiskelmää

9.12. Göran Sjöholm – Suomenruotsalaista tarinankerrontaa

#