perjantai 23.4.2021 | 11:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Jan Salin on Nibacoksen uusi päävalmentaja Jan Salin: "Haluan työntää seuraa niin korkealle, etten itse enää pysy perässä"

ROY FRILUND
Ke 7.4.2021 klo 14:30

– Kun Sarkkisen veljekset toivat Ruotsista tänne ensimmäiset mailat, ne nähtyäni se oli menoa. Se vei mennessään, Jan Salin muistaa.

Pikkupoikana Salin oli pelannut jonkin verran jääkiekkoa Hermeksessä ja jalkapalloa Kokkolan Palloseurassa, mutta hyvin lyhyen ajan. Nuoruudessa hän pelasi paljon kaukalopalloa, lähinnä kaveriporukan kanssa. Mielenkiintoista on, että tästä kyseisestä kaveriporukasta myöhemmin, eli 1994, suuri osa oli mukana perustamassa Nibacosta.

– Ennen sitä oli osallistuttu erilaisiin turnauksiin, muun muassa yösählyyn ja kaupunkisarjoihin.

Nibacos perustettiin syksyllä 1994. Kaudella 1995-96 seura osallistui liiton sarjaan. Salin itse pelasi korkeimmillaan 3-divisioonassa.

Pelaajauran jälkeen Salin kiinnostui valmennustehtävistä. Ensin hän valmensi Nibacoksen miesjoukkuetta ja sen jälkeen Nibacoksen naisia sekä ReDy:n miehiä, kunnes vuonna 2009 siirtyi junioripuolelle, joissa tehtävissä oli tähän kevääseen asti.

Matkan varrella hän on valmentanut 2003-2005 syntyneitä poikia sekä myös 1995 syntyneitä, eniten kuitenkin vuonna 2004 syntyneitä, joita hän luotsasi tähän kevääseen asti.

­– 1995 syntyneiden kanssa pelattiin yksi kausi B:n SM-sarjassa, samoin 2004-syntyneiden kanssa. Varsinkin 2004 syntyneiden kanssa tehtiin kovasti töitä ja tavoitteet asetettiin korkealle. Saman ikäluokan kanssa on takana myös kaksi koronakautta ykkösessä, Salin kertoo.

Jan Salin on ylpeä siitä, että sai olla mukana alusta asti.

– Salibandy on hieno laji ja Suomessa se on mennyt valtavasti eteenpäin.

– Laji on edelleen nuori ja salibandya ei vieläkään ole keksitty valmiiksi. Laji kehittyy koko ajan.

Valmennuspuolella on Jan Salin käynyt ns. peruskurssit, eli ensikurssin ja jatkokoulutuksen. Tämän kalenterivuoden aikana Salin osallistuu huippuvalmentajakoulutukseen. Hän valmistautuu joulukuussa, heti MM-kisojen jälkeen. Sen jälkeen hänellä on valmentajapaperit valmentaa liigaa tai divaria.

Tavoitteetkin ovat selvät.

– Minun tavoite on kehittyä valmentajana ja kaiken opin haluan laittaa Kokkolaan ja Nibacokseen. Haluan työntää seuraa niin korkealle, etten itse enää pysy perässä.

Jan Salin haluaa olla mukana viemässä seuraa eteenpäin.

– Minun ja seuran tavoitteena on nousta pääsarjatasolle ja samalla kasvattaa junioreiden määrää. Tällä hetkellä ollaan Suomisarjassa. Se on hyvä taso, mutta sitä alempi sarjataso ei tyydytä. Tähtäin on korkeammalle.

”Kaiken opin haluan laittaa Kokkolaan ja Nibacokseen.

Jan Salin

Syntymäaika ja – paikka: 13.2.1975, Kokkola

Asuinpaikka: Kokkola

Ammatti: Soiten tietohallinnon järjestelmäpäällikkö

#