keskiviikko 12.5.2021 | 06:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kannustusta yleisöstä yhden fanin voimin – Joachim Kiviniemi on ollut harvinainen näky Hermeksen kotiotteluissa: "Olen siellä yhden rummun kanssa, mutta aika paljon ääntä silläkin saa aikaan"

Maria Store
Ke 21.4.2021 klo 11:00

Yksinäinen hahmo seisoo rummun kanssa ja maski päällä Kokkolan jäähallin päätykatsomossa. Joachim Kiviniemi on ainoana fanina päässyt kannustamaan Hermestä voittoihin kotona pelatuissa puolivälierä- ja välieräotteluissa.

Kiviniemi oli nähnyt, että muilla Mestis-joukkueilla on peleissä ollut kannustaja tai pari luomassa tunnelmaa hallissa.

­– Mietin, että miksi ei Hermekselläkin olisi? Kysyin viikkoa ennen puolivälierää seuran edustajalta, että pääsisinkö mökäämään otteluun ja pelipäivänä sain luvan.

Kiekko-Espoota vastaan pelatussa ottelussa Kiviniemen kannustaminen sai pelaajilta niin hyvää palautetta, että paikka irtosi myös välieräotteluun.

– Sain viestiä eräältä pelaajalta puolivälierän jälkeen, jossa hän kiitteli kannustusta. Hän myös järkkäsi minulle paikan seuraavaan peliin.

– Ennen peliä jännitti, että mitä pelaajat ajattelevat. Kaikista parasta on ollut juuri se, että pelaajat ovat arvostaneet kannustusta. Olen siellä yhden rummun kanssa, mutta aika paljon ääntä silläkin saa aikaan.

Kiviniemi on ollut yksikseen päätykatsomossa eikä ole ollut kontaktissa muihin.

– Aika väljäähän siellä hallissa on. Somessa ollaan kavereiden kanssa pidetty yhteistä kisastudiota.

Vielä hän ei ole varma pääseekö kannustamaan joukkuetta torstaina Kokkolassa pelattavaan finaaliotteluun.

Kiviniemi myöntää poteneensa huonoa omatuntoa, koska tietää että myös moni muu fani olisi mielellään ollut paikalla kannustamassa joukkuetta voittoihin.

– Olen kompensoinut huonoa omatuntoa sillä, että olen pitkään tehnyt edustusjoukkueelle talkoohommia.

Kiviniemi on ollut musiikkivastaavana edustusjoukkueen peleissä kahdeksan vuoden ajan.

– Niissä hommissa jatkan mielelläni, jos saan kaverin jakamaan homman.

Kiviniemi on fanittanut Hermestä ala-asteikäisestä lähtien ja on ollut mukana Hermes Loyalsin faniporukassa vuodesta 2012 lähtien.

– Onhan se outoa olla hallilla nyt yksin. Normaalitilanteessa hallissa olisi varmasti toistatuhatta katsojaa ja Loyalsienkin päädyssä monta kymmentä fania.

”Kaikista parasta on juuri se, että pelaajat ovat arvostaneet kannustusta.

#