keskiviikko 12.5.2021 | 04:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Moottoripyöräilyyn uutta vauhtia – Kokkolaan kuukausi sitten perustettu moottoriurheiluseura keskittyy jääratatoimintaan

Seppo Järvelä
Ke 21.4.2021 klo 15:00

Aktiiviset moottoripyöräilyn harrastajat ovat perustaneet uuden seuran, jonka kotipaikka on Kokkola.

– Perustimme Keski-Pohjanmaan Moottorikerhon kehittämään lajin harrastus- ja kilpailutoimintaa laajemmalla alueella, seuran hallituksen jäsen Jussi Viiperi kertoo.

Uusi seura keskittyy jääratatoimintaan, johon täällä ovat hyvät mahdollisuudet. Jäärata löytyy Kruunupyystä. Siellä olevalla radalla ovat kaasutelleet myös lähipaikkakuntien kuskit.

– Ratoja ei ihan joka paikkakunnalta löydy, lähin vastaava rata löytyy Seinäjoelta.

Seuran tavoitteena on pitää rata auki koko talven vuodenvaihteesta maaliskuun loppuun. Harjoittelu on mahdollista viikonloppuisin.

– Radan kunnossapito vaatii paljon talkootyötä ja sopivaa aurauskalustoa. Onneksi seurassamme löytyy aktiivisia talkoolaisia.

Seuran tavoitteena on saada uusia harrastajia mukaan ja käynnistää myös kilpailutoiminta.

Kokkolassa on tällä hetkellä parikymmentä lajin harrastajaa. Nuorimpiin ajajiin kuuluvat 9-vuotias Veeti Siirilä ja 11-vuotias Riku Kröger.

– Ajaminen on kivaa. Ajaessa tulee hiki ja samalla tulee ulkoiltua, pojat kertovat.

Lajin harrastajia löytyy muun muassa Pietarsaaresta. Perholainen Aleksi Linna ajaa myös kokkolalaisseuran riveissä.

– Tavoitteena on madaltaa kynnystä tulla mukaan. Seuramme jäsenillä on paljon tietotaitoa. Voimme opastaa uusia tulijoita muun muassa pyörän hankinnassa, seuran hallituksen jäsen Masa Siirilä kertoo.

Tärkeää on pyörän valinta nuorelle ajajalle. Pyörä ei saa olla liian iso, mutta ei liian pienikään. Myös renkaat tulee valita huolella.

Uuden seuran puheenjohtajana on Miika Viiperi, joka on ajanut moottoripyörällä kilpaa vuosia. Hän kilpailee kesät radalla ja talvet jäällä.

– Kilpailukauteni käynnistyy toukokuun lopulla ja jatkuu elokuulle. Kilpailen myös heinäkuun alussa Imatranajoissa, jos kilpailut tänä vuonna järjestetään, Viiperi kertoo.

”Tavoitteena on madaltaa kynnystä tulla mukaan. Seuramme jäsenillä on paljon tietotaitoa. Voimme opastaa uusia tulijoista muun muassa pyörän hankinnassa.

#