keskiviikko 12.5.2021 | 04:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolasta lähtöisin oleva Blind Channelin laulaja Niko Moilanen valmistautuu Euroviisuihin – Opiskeluille ei ole juurikaan aikaa: "Äidille olen luvannut valmistua näiden viisuhässäköiden jälkeen"

Sini Sulkakoski
Ke 21.4.2021 klo 12:30

– Ennen kävin Kokkolassa useinkin, mutta tätä nykyä opiskelut ja bändi vievät nykyään kaiken ajan, toteaa Blind Channelin toinen laulaja Niko Moilanen.

Kokkolasta kotoisin oleva Moilanen toteaa, että vaikka varhaisessa vaiheessa tie vei Ouluun perheen muuton myötä, osa lapsuudesta tuli vietettyä Kokkolan maisemissa.

– Monet sukulaisistani asuvat Kokkolassa edelleen, ja heidän kautta Kokkola onkin pysynyt kuvioissa mukana. Kokkola on itselleni edelleen todella tärkeä kaupunki monine muistoineen.

Tätä nykyä Helsingissä asuva Moilanen kertoo, että opinnot Oulun yliopiston musiikkikasvatuslinjalta alkavat olemaan gradua vaille valmiina.

– Tilanne on kuitenkin se, että bändi on työllistänyt viime aikoina niin paljon, etten ole yksinkertaisesti kerennyt saamaan opintoja loppuun. Äidille olen kyllä luvannut valmistua näiden viisuhässäköiden jälkeen! nauraa Moilanen.

Yksityiselämän, opiskelujen, bändin ja Euroviisujen yhdistäminen on Moilasen mukaan ollut viime aikoina melkoista palapeliä. Päivät ovat aikataulutettuja, eikä ylimääräistä aikaa juuri ole.

– Se onkin huvittavaa, koska tasan vuosi sitten koronan vuoksi ei ollut yhtään mitään.

Vuosi 2020 piti olla Blind Channelille iso vuosi. Bändin kolmannen albumin julkaisun myötä heidän oli tarkoitus kiertää laajasti Eurooppassa, kunnes lopulta kiertueella kerettiin olla vain kuukausi.

– Koska olimme rakentaneet bändiuraamme jo seitsemän vuoden ajan, emme halunneet jäädä odottamaan ihmettä, että jotain tapahtuisi. Ajattelimme asioita boksin ulkopuolelta, joten päädyimme lähettämään hakemuksen Uuden musiikin kilpailuun.

Moilanen on hahmotellut mielessään viisulavalle nousemista, jolloin Blind Channel tulee esiintymään miljoonille katsojille ympäri Eurooppaa.

– Treenaamme showtamme usein, koska ensihetket lavalla ovat niin adrenaliiniryöpyn täyteisiä, että se pistää aivot pois päältä hetkeksi.

Moilanen toteaa ettei bändi odota, että Euroviisut tekisivät heille automaattisesti uraa musiikkimaailmassa.

– Oman menestymisen eteen täytyy tehdä koko ajan töitä, ja viisut on nyt yksi etappi matkamme varrella. Meille on tärkeää, ettemme tee musiikissamme kompromisseja ulkopuolisten tahojen sanelemana. Haluamme olla sellaisia kuin olemme, ja viisuissa yleisö ja raati saa päättää lopputuloksen.

#