keskiviikko 12.5.2021 | 04:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pelikaveri houkutteli jalkapalloympyröistä tutun Pekka Kalliokosken aikoinaan kiinteistövälittäjäksi – Eläkkeellä Kalliokoskella on enemmän aikaa urheilulle

Maria Store
Ke 21.4.2021 klo 20:00

Pekka Kalliokoski on monelle kokkolalaiselle tuttu mies, joko jalkapalloympyröistä tai asuntokauppojen yhteydestä.

Eläkkeelle kiinteistövälittäjän työstä hiljattain jäänyt Kalliokoski sanoo, että urheilu tulee olemaan jatkosta entistä isommassa roolissa hänen elämässään.

– Kun en ole enää työelämässä ja tapaa ihmisiä sitä kautta, ovat urheiluharrastukset merkittävässä roolissa. Jo ennestään urheiluharrastus on ollut tärkeä henkireikä.

Kalliokoski pelaa futsalia ja koripalloa ikämiesjoukkeissa, joiden toiminta on nyt koronan vuoksi tauolla. Vielä muutama vuosi sitten pelaaminen oli täysin poissuljettu ajatus.

– Kuten monella muullakin jalkapalloilijalla on minullakin ollut polviongelmia. Ensimmäistä kertaa polvi leikattiin 2008, mutta ei se kuntoon tullut. Vuonna 2018 sain keinonivelen ja sen jälkeen olen taas pystynyt harrastamaan normaalisti. Elämänlaatu parani huimasti.

Kalliokoskella on pitkä urheilutausta. Hän pelasi vuosina 1974-80 GBK:n edustusjoukkueen riveissä. Yksi uran kohokohdista on ollut mestaruussarjan pelaaminen vuonna 1976.

– Olimme nuoria, pari-kolmekymppisiä miehiä ja lähes kaikki oman kylän poikia. Se varmasti antoi oman mausteensa joukkuelle. Meillä oli tiivis yhteishenki ja hyvä porukka.

Aika mestaruussarjassa jäi lyhyeksi, sillä joukkue tippui alempaan sarjaan yhden kauden jälkeen.

– Siltä kaudelta on silti hyviä muistoja. Pelasimme kovia pelejä.

Parhaimmillaan paikallisotteluita GBK:n ja KPV:n välillä oli katsomassa 3 000 katsojaa Keskuskentällä.

GBK:n jälkeen seura vaihtui Kokkolan Palloseuraan, jossa Kalliokoski pelasi vuoteen 1988 asti. Pelihommat saivat sittemmin jäädä, mutta valmennustehtävät kutsuivat. Kalliokoski on valmentanut KPS:n edustusjoukkuetta ja toiminut KPV:n edustusjoukkueen kakkosvalmentajana.

Mestaruussarjaa pelanneen GBK:n joukkueen jäsenet tapaavat edelleen vähintään kerran kesässä Mustallakarilla saunoen ja syöden.

Pelikentiltä tuttuihin kasvoihin Kalliokoski törmää muutenkin säännöllisesti.

– Joitakin vanhoja pelikavereita näen päivittäin.

Pelikaveri houkutteli Kalliokosken aikoinaan kiinteistövälittäjäksikin. Työura kiinteistönvälittäjän alkoi puolen vuoden kokeilulla vuonna 1994, kun GBK:sta tuttu Matti Leskelä kyseli Kalliokoskea töihin Kokkolan OP-Kiinteistökeskus Oy:lle.

Asuntokauppa alkoi silloin piristyä laman jälkeen ja mielenkiintoinen työ vei mennessään ja puolen vuoden kokeilu sai aina vain jatkoa. Kesäkuussa Kalliokoskella olisi tullut täyteen tasan 27 vuotta kiinteistövälittäjänä.

– Ala on muuttunut vuosien aikana rajusti. Isoin muutos on tapahtunut tietotekniikassa. Alussa kirjoitettiin kaikki paperille, kunnes tilalle tulivat erilaiset ohjelmat. Valokuvasimme itse kaikki kohteet. Kuvat teetettiin liikkeessä, kiinnitettiin nitojalla esittelytekstiin ja laitettiin ikkunaan. Nyt mukaan ovat tulleet virtuaaliesittelyt ja koronan myötä myös etäesittelyt.

Kalliokoski sanoo, että haikeinta eläkkeelle jäämisessä on hyvän työyhteisön taakse jättäminen.

– Ison kiitoksen saan antaa työkavereille ja asiakkaille.

”Olimme nuoria, pari-kolmekymppisiä miehiä ja lähes kaikki oman kylän poikia.

#