keskiviikko 12.5.2021 | 04:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kpedun Valma-opiskelijoiden taidenäyttelyn kantavina teemoina ovat minuus, ystävyys, runous ja siiville nousu

Sini Sulkakoski
Ke 28.4.2021 klo 11:30 | päivitetty to 09:24

– Olemme tavanneet sanoa, että Valmassa vietetty vuosi on mahdollisuuksien vuosi, kertovat Valma- ja yto-toimialan toimialapäällikkö Sari Haglund, koulunkäynninohjaaja Mari Kettunen sekä erityisopettaja Reea Hotakainen.

Valma-koulutuksen myötä opiskelijat hakevat heille oikeaa ja sopivaa suuntaa tulevaisuuden opintoihinsa.

– Keskiössä ovat myös arjen- ja elämänhallinnan oppimisen taidot sekä työelämän pelisääntöihin tutustuminen. Lisäksi täällä voi korottaa myös yläasteen päättötodistuksen numeroita.Valma-koulutuksessa oleva Camilla Ojala kertoo tulleensa koulutukseen suoraan peruskoulusta. Opiskelupaikka olisi auennut myös ammatilliseen koulutukseen, mutta siitä huolimatta hän halusi tulla Valmaan.

– Olen saanut nostettua täällä arvosanojani ja käsitys omasta itsestä oppijana on muuttunut ihan täysin. Haikeaa, että tämä pian loppuu.

Myös opiskelija Helmi Holländer kehuu vuoden kestävää Valma-koulutusta hyväksi etapiksi.

– Täällä on kerennyt miettimään sitä, mitä tulevaisuudessa haluaisi ihan oikeasti tehdä.

Valmassa oppitunneilla piirtäminen ja käsitöiden tekeminen on sallittua, koska ne useimmiten auttavat keskittymään tunnilla käsiteltyihin asioihin paremmin. Eveliina Tiitinen on työstänyt oppituntien ohessa tilkkutäkkiä, ja hän onkin suuntaamassa Valma-vuoden jälkeen opiskelemaan käsi- ja taideteollisuus-alalle.

– Olen pienestä asti tehnyt erilaisia käsitöitä, ja on ollut kauan selvää, että niitä kohdin haluan mennä myös ammatillisesti.

Lukukauden ollessa lopuillaan Valman opiskelijat pitävät tiloissaan taidenäyttelyn, jossa on esillä opiskelijoiden osaamisen kautta syntyneitä taideteoksia sekä käsitöitä.

– Taiteeseen panostaminen on tärkeää, koska taiteen avulla voi ilmaista ja työstää niitäkin asioita ja tunteita, joihin ei sanoja löydy, toteaa Haglund.

Koronan vuoksi näyttely ei ole täysin yleisölle avoin, mutta teoksia on nähtävillä myös Valman Instagram-tilillä.

– Toivomme todella, että lähipiiri ja ystävät kävisivät ainakin sieltä kurkkimassa, mitä lukuvuoden aikana olemme saaneet aikaiseksi, todetaan lopuksi yhteisesti.

Kpedun Valman opiskelijoiden taidenäyttely 29.4 Valman tiloissa ammattikampuksella sekä Valman Instagram-tilillä:

@kpedu_valma

#