keskiviikko 12.5.2021 | 05:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kruununvoudintalolle avautuu vappuna kesäkahvila tai oikeammin kestikievari, jossa voi nauttia kahvista, leivonnaisista, viinistä, oluesta ja ruuasta – Takapihalle levitetään säkkituoleja ja riippukeinuja

Maria Store
Ke 28.4.2021 klo 13:15 | päivitetty to 09:13

Kruununvoudintalolle pääsee vapun jälkeen ruokailemaan, kahvittelemaan tai vaikkapa viinilasilliselle. Toimintaa talolla pyörittää kokkolalainen Gastro Kettu -yritys. Yrittäjä Jani Kettusen sormet syyhyävät jo ja ideoita on kymmeniä tulevan kesän toiminnalle.

 – Olen todella innoissani!

Kesäkahvila, tai kestikievari niin kuin Kettunen sitä kutsuu, on auki joka päivä muutamaa yksityistilaisuutta ja juhannusta lukuun ottamatta. Kestikievari on auki vähintään iltakuuteen, ja sään salliessa pidempään.

Tarjolla on esimerkiksi ruoka-annoksia, joita voi nauttia sisällä, mutta myös takapihalle tulevalla piknik-paikalla.

– Levitämme sinne mattoja ja vilttejä, säkkituoleja ja riippukeinuja. Perjantaisin haluan grillata pihalla shaslikia, jonka hyvä tuoksu leviäisi ympäri kaupunkia.

Sisällä käytössä on kaksi salia ja kahvilapöytiä tulee myös talon etupihalle.

Kestikievarissa on anniskeluoikeudet ja myyntiin tulee esimerkiksi viiniä ja paikallista olutta.

–Viinin kaveriksi voi ottaa vaikkapa juustolautasen, jossa on paikallista juustoa ja meidän tekemää hilloa.

Kettunen aikoo leipoa myös perinneleivonnaisia, kuten krenikkaa. Kettunen haluaa pitää pitkän historian omaavassa talossa esillä ruokaperinteitä, myös unohtuneita sellaisia, mutta myös tehdä perinneruokia uudella twistillä.

Gastro Kettu pyörittää myös pientä puotia, josta myydään esimerkiksi paikallisia tuotteita ja artesaanituotteita.

Kirsi Varila ja Jani Kettunen testaavat Kruununvoudintalon tulevia tarjoiluja.
Maria Store

Keski-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset on vuokrannut talon Kruununvoudintalo-yhdistykseltä ja on jatkossakin tiivisti mukana talon toiminnassa.

– Kruununvoudintalolla toiminnan pyörittäminen vaatii kokopäiväistä otetta ja siihen meillä ei ole ollut resursseja. Nyt kun Jani pystyy keskittymään tähän kokopäiväisesti, voimme tehdä taloa kaupunkilaisille ja vierailijoille tunnetuksi, toteaa Keski-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Kirsi Varila.

Kruununvoudintalolla on ollut pienimuotoista kesäkahvilatoimintaa myös aiempina vuosina.

Gastro Kettu ja Maa- ja kotitalousnaiset järjestävät yhteistyössä talolla ja sen pihapiirissä tapahtumia. Alkukesälle on suunniteltu jo koko perheelle suunnattu maksuton Kukkaniityt ja perhoset -tapahtuma. Luvassa on myös maksullisia kursseja liittyen esimerkiksi villiyrtteihin ja kotitarveviljelyyn.

”Perjantaisin haluan grillata pihalla shaslikia, jonka hyvä tuoksu leviäisi ympäri kaupunkia.

#