keskiviikko 23.6.2021 | 18:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

KPV avaa kauden Helsingissä: "Ideaalikokoonpanoa emme ole päässeet kokeilemaan, mutta joukkueemme on valmis"

Lasse Gran
Ke 5.5.2021 klo 11:35

KPV on viimeiset vuodet, lukuun ottamatta Veikkausliigan kautta, kuulunut sarjansa suosikkeihin. Kirkkaimpiin suosikkeihin pian alkavaan kauteen KPV ei yllä, sillä Vihreä on monelta osin iso kysymysmerkki.

Toivottavasti kysymysmerkit suoristuvat kauden aikana huutomerkeiksi. Viime vuosi oli pettymys. Vaatimaton kahdeksas sija ei lämmittänyt ketään. Pelaajia ja valmentajia tuli ja meni, parasta vain unohtaa ja laittaa matoa koukkuun.

Vaihtuvuus on jälleen kerran ollut suuri ja niin pitikin olla, sillä useimmat hankinnat floppasivat. Peräti viisitoista pelaajaa lähti ja samalla kauden 38 maalista pelaajien mukana 26 lähti viime kauden maaleista.

Uutta matoa on laitettu koukkuun. Päävalmentaja Niko Kalliokoski on saanut rinnalleen Niklas Vidjeskogin, joka pitkään valmensi Jaron junioreita.

– Tilannetta on kaikilta osin pyritty rauhoittamaan ja onnistuttukin, sanoo Kalliokoski.

KPV on kevään aikana maltillisesti vahvistanut työkalupakkiaan. Mainittakoon, että kapea ryhmä ja loukkaantumiset avasivat omille kasvateille kosolti peliaikaa ja näyttöpaikkoja.

KPV:n joukkue vuosimallia 2021:

Maalivahdit: Miika Töyräs, Hemmo Riihimäki, Sergey Lazarev, Antti Vironen

Puolustajat: Jusa Ihalainen, Jan Heinonen, Kyle Curinga, Noa Lehtonen, Stanley Amuzie, Haris Chantzopoulos

Keskikenttä: Adam Vidjeskog, Sebastian Mannström, Tommi Saarinen, Carolis Chvedukas, Harri Heiermann, Aku Ahokangas, Joonas Paananen, Wegye Wegye, Justus Lehto,

Laturit/kärkipelaajat: Angel Zapata, Pietro Kytölaakso, Santeri Mäkinen, Eetu Rissanen, Dominique Malonga Takanor Yokochi

Päävalmentaja Niko Kalliokoski

Valmentaja Niklas Vidjeskog

Maalivahtivalmentaja Heikki Kossi

Fysio ja huolto: Oskar Ylimäki, Rasmus Broberg, Keijo Hautamäki

Joukkueenjohto: Tuomas Moilanen, Henri Myntti

Suuren määrän lähtijöitä paikkaa toistakymmentä uutta kasvoa ja useampi oma kasvatti. Uusina kasvoina nähdään lainapelaajat Hemmo Riihimäki ja Eetu Rissanen KuPS:sta sekä Jan Heinonen FC Interistä. Jarosta tuli kaksikko Jusa Ihalainen ja Stanley Amuzie. Useamman vuoden tauon jälkeen pelikentille palaa Justus Lehto, jolla on myös pääsarjakokemusta PS Kemin paidassa.

Uudet ulkomaan avut ovat ranskalainen Dominique Mangola, kolumbialainen Angel Zapata, japanilainen Takanori Yokoch ja liettualainen Karolis Chvedukas. Kahdella viimeksi mainitulla on vammojen takia debyytti vielä tekemättä.

– Chvedukas saattaa olla mukana äitienpäivänä Klubi04:n vieraana Helsingissä, Niko Kalliokoski toteaa.

Kalliokoski saa ensimmäistä kertaa päävalmentajan tontilla koota mieleisensä ryhmän.

– Ideaalikokoonpanoa emme ole päässeet kokeilemaan, mutta joukkueemme on valmis. Veikkaan, että tasoero mestarin ja sarjajumbon välillä tulee olemaan aikaisempia vuosia pienempi.

Pitkään yhdessä nuoren Aku Ahokankaan kanssa polveaan kuntouttanut joukkueen kapteenina jatkava Sebastian Mannström on myös pian pelikunnossa. Kokenut kippari ei halua spekuloida sarjan ennakkosuosikista.

– Meillä on sopiva sekoitus kokemusta ja nuorta intoa. Keskitymme seuraavaan harjoitukseen ja seuraavaan peliin. On turha tuijotella sen pitemmälle. Tiedän, että pystymme haastamaan jokaisen Ykkösen joukkueen, Mannström toteaa.

GBK:lle viime hetken vahvistus

Myös miesten Kakkonen käynnistyy viikonloppuna, kun vahvaa nuorennusleikkausta käyvä GBK matkustaa FC Vaajakosken vieraaksi.

Pitkään Kakkosen kärjessä keikkunut ja Ykkösen portteja koputellut GBK lähtee varovaisen optimistisena sarjakauteen.

Harjoitusotteluiden perusteella sarjapaikan säilyttäminen mahdollisimman aikaisin on ensisijainen tavoite. Paljon kokemusta ja maalintekotaitoa on poistunut. Mm. ”Lore” Smithin” saappaita sekä hyökkäys- että puolustuspäässä on haastava täyttää. Poissa ovat myös kokeneet soturit David Carlsson, Benjamin Storbacka, Jussi Roiko, Olli Nylund jne.

Myös nuoremman kaartin Jimi Hackspik vaihtoi väriä Vihreään. Tulopuolella on oululaislähtöinen Joni Lämsä (MuSa) sekä Riku Lelo Lun Koka, Otto Nieminen, Topi Mäki ja Elmeri Lahti KPV:stä. Myös omista nuorista GBK nostaa leveyttä ryhmäänsä. Yli kuutisenkymmentä Ykkösenkin ottelua pelannut 24-vutoias Lämsä viihtyy parhaiten keskikentällä.

GBK ja KPV eivät ole sopineet yhteistyösopimuksen jatkosta.

Teemu Mäen rooli kokemattomassa joukkueessa tulee olemaan iso.

Pelaajavalmentajana jatkaa Chris Corcoran. GBK saa vastaansa FCV:n, jonka takalinjoilla luutii Jaron monivuotinen luottopelaaja Toni Takamäki.

Kovatasoista B-junioreiden SM-sarjaa saadaan sen sijaan vielä muutaman viikon odottaa. Kaksikymmentä maan parasta pelaavat P17 SM-sarjan yksinkertaisena sarjana. KPV:n lähin vastustaja on VPS.

#