keskiviikko 23.6.2021 | 17:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vähän kuin Leijonaluolassa – Mö Foods Oy kaura-startup sai 300 000 euron sijoituskierroksen läpi viikossa

Maria Store
Ke 5.5.2021 klo 19:00

Totaalinen yllätys. Näin kuvailee kaurameijeri Mö Foods Oy:n lohtajalaislähtöinen toimitusjohtaja Annamari Jukkola yrityksen ensimmäistä sijoituskierrosta, joka keräsi viikossa joukon nimekkäitä sijoittajia ja 300 000 euron sijoituspotin.

– Meillä ei ollut tällaisesta aiempaa kokemusta, mutta tiesin, että sijoituskierros voisi kestää pitkäänkin. Oli yllätys, että asia eteni vauhdilla. Halukkaita sijoittajia olisi ollut enemmänkin, mutta laitoimme liinat kiinni. Meillä oli rajattu maksimiosuus, jonka halusimme antaa sijoittajien käsiin.

Periaatteessa sijoituskierros toimii aivan kuten TV:stä tutussa Leijonaluolassa, sanoo Jukkola. Ensimmäisenä yhteys otettiin ruoka-alan enkelisijoittaja Stefan Lindbergiin, joka löytyi yrittäjäkollegan kautta.

– Otin yhteyttä ja kerroin yrityksestämme, kolmen yrittäjänaisen pyörittämästä start upista. Kerroin, että olemme menossa kovaa ja korkealle, ja kysyin kiinnostaisiko häntä jutella.

Kaksikko tapasi, kävi läpi yrityksen taustaa ja kasvusuunnitelmia.

– Stefan innostui nopeasti, huomasi meidän potentiaalin ja lähti keräämään muita sijoittajia mukaan. On tapahtumia, jossa enkelisijoittajia voi tavata, mutta me lähdimme yksinkertaisesti soittelemaan sopiville ja kiinnostaville tyypeille.

Jukkola sanoo, että sijoittajien rahallisen panostuksen lisäksi tärkeää oli heidän asiantuntemuksensa.

– Emme huolineet mukaan ketä vaan. Saimmekin kasaan hyvän kombon.

Sijoittajaksi lähti esimerkiksi nyhtökauran kehittäjänäkin tunnettu Reetta Kivelä.

­– Hän on oikea kauramestari! Hänellä on kokemusta ja loistavat verkostot. Lisäksi saimme mukaan muita moniosaajia ja konkareita.

Lindbergin ja Kivelän lisäksi mukaan saatiin yrittäjä ja toimitusjohtaja Petri Heino, enkelisijoittaja ja Med Groupin perustaja Ali Omar, enkelisijoittaja ja Finnish Business Angel Networkin puheenjohtaja Reima Linnanvirta sekä hallitusammattilainen ja muun muassa Mustin & Mirrin luotsaamisesta tunnettu Mika Sutinen.

Yrityksen enemmistöomistus säilyy kuitenkin perustajien käsissä. Jukkolan lisäksi omistajiin kuuluvat Marjaana Jukkola, Mirkka Ollikainen ja Eveliina Jukkola.

Annamari Jukkola sanoo, että heillä on yrityksen perustamisesta lähtien ollut suunnitelmissa hakea yritykselle sijoittajia.

– Olemme alusta asti halunneet kasvupolulle. Ensin piti kuitenkin testata konseptia ja viedä firma sellaiseen pisteeseen, että se on kiinnostava sijoituskohde.

– Jo alkumetreillä olemme nähneet, että teimme sijoituskierroksesta oikean päätöksen. Pääsemme edistämään mielenkiintoisia projekteja sijoittajien avulla.

Suunnitelmissa on uusia tuotteita, mutta myös panostusta vientiin.

Jukkola näkee kaurameijerituotteiden tulevaisuuden valoisana.

– Trendikkäästä kokeilijoiden tuotteesta alkaa tulla valtavirtaa. Euroopassa kaura on päihittänyt jo soijan. Uskomme, että tähän kannattaa panostaa.

”Emme huolineet mukaan ketä vaan. Saimmekin kasaan hyvän kombon.

#