keskiviikko 23.6.2021 | 18:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Työttömien yhdistykselle avustus toiminnan uudistamiseen – Toimintaa ollaan jo käynnistelemässä uudelleen

Hanna Rautio
To 6.5.2021 klo 08:20

Kaupunginhallitus päätti myöntää Kokkolan Työttömät ry:lle 30 000 euron avustuksen. Asian käsittelyssä kaupunginjohtaja muutti päätösesitystä avustuksesta 20 000 eurosta 30 000 euroon, minkä lisäksi lisättiin päätöskohta, että avustus maksetaan kahdessa erässä. Hakijan tulee toimittaa raportti avustuksen käytöstä ja jatkosuunnitelmasta ennen toisen erän maksamista.

Alunperin työttömien yhdistys haki 9 900 euroa vuokratukea tämän vuoden loppuajaksi ja 30 000 euroa toiminnan uudistamisen mahdollistamiseksi. Toimintaa on tarkoitus uudistaa muun muassa uudenlaisella tuki- ja koulutustoiminnalla, vertaistuki- ja kuljetuspalveluilla.

Kaupunginhallitus ei myöntänyt haettua vuokratukea, sillä se ei ole Kokkolan kaupungin työllisyysrahaston sääntöjen mukaista.

Työttömien yhdistys kertoi toimintavaikeuksistaan huhtikuun alussa ja ilmoitti silloin vapaaehtoisvoimin pyörivän lounasruokailun lopettamisesta. Kaupunki kertoi jo joulukuussa, ettei se enää maksa heidän toimitilojensa vuokraa kesäkuun jälkeen.

Nyt kuitenkin yhdistyksessä puhaltavat uudet tuulet ja toimintaa ollaan uudelleenkäynnistämässä. Vuosikokouksessa yhdistykselle valittiin uusi hallitus, jonka puheenjohtajana toimii nyt Tuomas Jukkola. Johanna Laakso on yhdistykseen palkattu uusi toiminnanjohtaja. Lisäksi on palkattu ohjaaja ja osa-aikainen ohjaaja.

– Olemme tosi iloisia kaupungin myöntämästä avustuksesta. Sen yksimielinen hyväksyminen on hyvä signaali, että tätä toimintaa pidetään tärkeänä. Pääsemme sillä alkuun, Laakso toteaa.

Laakso kertoo, että keittiöön on vielä tarkoitus palkata 1–2 henkilöä.

– Lahjoitusruokien jako ja lounasruokailu on tarkoitus saada mahdollisimman pian jälleen pyörimään.

Tuore toiminnanjohtaja kertoo, että toiminnan pyörittämiseen ja toimitilan vuokranmaksuun on määrä hakea avustuksia eri tahoilta, mahdollisesti Soitesta, STEA:sta ja erilaista hankerahoitusta.

”Lahjoitusruokien jako ja lounasruokailu on tarkoitus saada mahdollisimman pian jälleen pyörimään.

#