keskiviikko 23.6.2021 | 17:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan yleisurheilukesä käynnistyy tänä vuonna tavallista myöhemmin painottuen loppukesän kilpailuihin

Seppo Järvelä
Ke 2.6.2021 klo 10:10

Kälviän Tarmo on peruuttanut kesäkuun 13. päivälle suunnitellut Kälviän kisat koronaepidemian vuoksi. Myös Gamlakarleby IF on peruuttanut piirikilpailut, jotka oli tarkoitus järjestää 15. kesäkuuta.

Kokkolan yleisurheilukesän avaus on IF Åsarnan ja Kokkolan Veikkojen järjestämät piirikilpailut 21. kesäkuuta. Samat seurat järjestävät yhteistyössä nuorisokansalliset 6. päivänä heinäkuuta.

GIF:n yleisurheilujaosto päättää ensi viikolla Chydeniuksen kympin uuden ajankohdan. Toukokuun lopulle suunniteltu juoksu jouduttiin peruuttamaan kokoontumisrajoitusten vuoksi.

Heinäkuu on kilpailujen osalta hiljaisempaa, mutta heinä-elokuun vaihteessa Kälviän urheilukentällä on vilskettä. Paikallinen seura järjestää yhteistyössä Lohtajan Veikkojen kanssa Keski-Pohjanmaan 9-15-vuotiaiden lasten piirihuipentuman. Viime vuonna piirihuipentumaan osallistui 132 lasta.

Kauden ehdoton kohokohta on elokuun 6.-8. päivinä järjestettävät 14-15-vuotiaiden SM-kilpailut Kirkonmäen kentällä. Kilpailun järjestävät yhteistyössä IF Åsarna ja KV.

– Odotamme kilpailuihin 600 nuorta urheilijaa, IF Åsarnan puheenjohtaja ja kilpailujen pääsihteeri Pia Björkqvist kertoo.

Kirkonmäen kentällä tapahtuu SM-kilpailujen ennen ja jälkeen. Kokkolan Työväen Urheilijat järjestää piirikilpailut 3. elokuuta. GIF:n vastaavat kilpailut järjestetään 10. elokuuta.

Kälviän aluekilpailut järjestetään elokuun 21. päivänä. Iltavalojuoksu järjestään Ullavassa 18. syyskuuta.

Syksyn ohjelmaan kuuluu myös Kokkola-lehden maastojuoksucup ja KV:n järjestämä venetsialaismaraton.

Suosittuja lasten seurakilpailuja ei järjestetä alkukesästä.

– Tarmon kilpailut tiistai-iltaisin käynnistyvät heti, kun saadaan rajoitukset pois, seuran yleisurheilujaoston puheenjohtaja Jouni Kykyri kertoo.

Ullavassa ja Lohtajalla kilpailut järjestetään maanantai-iltaisin. GIF järjestää lasten kilpailuja perjantai-iltaisin.

#