keskiviikko 23.6.2021 | 16:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Rytmirekassa pääsee kokeilemaan niin sähkörumpuja, bassoa, kitaraa kuin koskettimiakin.

Sini Sulkakoski
Ke 2.6.2021 klo 10:15

– Aiempaa soittotaitoa et tarvitse, vaan Rytmirekassa onnistut aina! Sen takaavat huippuammattilaisten tuki tuokion aikana, toteavat Rytmirekan pitäjät Sami ja Hanna-Mari Kujala.

Rytmirekka on perheyritys Hyvinkäältä jonka toiminta alkoi vuonna 2018, ja joka on osa Rocktehdas Hyvinkään musiikkikoulua.

Tulevana viikonloppuna Rytmirekka saapuu muutamaksi päiväksi Kokkolaan.

– Olen itse Kokkolan rokkikoulun kasvatti ja rytmirekan ideoija, ja olemmekin etsineet sopivaa väliä tulla Kokkolaan musisoimaan. Tarkoitus oli tulla jo vuosi sitten kesällä, mutta korona siirsi käyntiämme, Sami Kujala toteaa.

Rytmirekka on ikäänkuin liikkuva musiikkiluokka, joka tuo mukanaan paikanpäälle uusimmat teknologiset oppimislaitteet.

– Tavoite on tarjota mielekkäässä uudenlaisessa ympäristössä lapsille- ja nuorille uusia kokemuksia, ja auttaa heitä löytämään musiikin opiskelusta uusia puolia, sekä päästä tukemaan heidän itsetuntoa.

Rytmirekan toiminta räätälöidään aina ryhmän tarpeen ja toiveiden mukaisesti. Toiminta voi olla biisin värkkäilyä, koulutusta, pajoja, yhdessä tekemistä ja monin eri tavoin hauskaa musisointia.

– Kuulokekuuntelun avulla saat soittaa omassa rauhassa ja tuottaa musiikkia digiteknologisin laittein, vaikka oman biisin!

Sami ja Hanna-Mari toimivat Rytmirekassa pääsääntöisesti kahdestaan tapahtuman luonteesta riippuen.

– Tiimimme kuitenkin kasvaa toisinaan eri henkilöillä, koska aina yhteistyössä suunnittelemme toimijoiden kanssa jokaisen tapahtuman ja käynnin erikseen.

Rytmirekan nykyteknologiset opetusvälineet mahdollistavat uudenlaisen tavan opettaa musiikkia ja toteuttaa opetussuunnitelmaa. Rytmirekka toimii loistavasti myös erityisryhmien kanssa.– On sitten kyseessä koululuokka, työyhteisö, kaveriporukka, päiväkoti- tai senioriryhmä, niin musisoinnissa onnistutaan aina yksilöt huomioiden!

Rytmirekka perjantaina Lohtajan koulun pihalla klo 13.00 ja Kälviän vapaa-ajan talon perkkipaikalla klo 16. Lauantaina rekka parkkeeraa Meripuistoon klo 14.00

”Tarkoitus oli tulla jo vuosi sitten kesällä, mutta korona siirsi käyntiämme.

#