maanantai 26.7.2021 | 21:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV vierailee Turussa – Ennakkoasetelmista on helppo povata vieraille hikisiä hetkiä

Lasse Gran
Ke 14.7.2021 klo 13:00

Jos on Pallo-Veikkojen ensimmäisten kymmenen ottelun jälkeen otteet jättäneet paljon toivomisen varaa, samaa voi sanoa perjantai-illan vastustajasta.

TPS ja KPV kuuluivat asiantuntijoiden papereissa Ykkösen ennakkosuosikkeihin, no ainakin TPS.

Turkulaisjoukkue on toki kerännyt neljä pistettä isomman pistepotin ja pitää taulukossa sijaa yhdeksän. KPV jatkoi viikonlopunkin jälkeen taulukon hännillä. Jonathan Johanssonin suojatit ovat erikoistuneet vähämaalisiin koitoksiin.

Tilastot osoittavat, että puolustus on sarjan tiivein, vain 0,8 päästettyä maalia ottelua kohti. KPV:n vastaava luku on luokka 1,7 ottelua kohti.

Turkulaisten murheenkryyni on ollut tehtyjen maalien niukkuus. Vain kerran TPS on onnistunut tehtailemaan kaksi maalia. Toukokuussa Kokkolassa joukkueet päätyivät pistejakoon.

TPS saattaa saada luonnonviheriölle kaksi paluumuuttajaa. Toistakymmentä vuotta ulkomailla ja A-maajoukkueessa pelannut Kasper Hämäläinen on tehnyt 2,5 vuotisen sopimuksen. Syksyllä nilkkansa murtanut Ilari Mettälä palaa neljän vuoden tauon jälkeen Ilveksestä Turkuun.

KPV hakenee edelleen vahvistuksia. Kolme on viikon verran ollut testissä, joista piskuinen japsi Koya Wada vaikutti pelimieheltä.

– Eivät jatka meillä, toteaa valmentaja Niko Kalliokoski.

Entä KPV? Ennakkoasetelmista on helppo povata vieraille hikisiä hetkiä. Isoin kysymys kuuluu onko edellisen kotiottelun karmea loppu, Klubi 04:n 2-2 tasoitus ajassa 90+1. Parhaan ottelunsa vihreässä paidassa pelannut Stanley Amuzie puski Sebastian Mannströmin kulmapotkusta 1-0 johtomaalin ja 2-1 osumasta vastasi Justus Lehto.

Perjantai-illaksi kuuluu saada rotia maalin suulle ja kärkeen, heikkoa tekemistä. Saapasmaan pojat antoivat jo kansallislaulussa kaikkensa, vapaasti kääntäen ”valmis kuolemaan, kun Italia kutsuu”. Italian boksiin murtautuminen on verrattavissa samaan kuin tunkeutua ruokakupille apinahäkkiin. Sydäntä kaivataan myös Vihreässä!

KPV:n tapaan GBK on parin viikon aikana erikoistunut tasapeleihin. Raitapaita yllätti isosti ryöstämällä 1-1 tuloksella pisteen JJK:n vieraana, JJK:n kotisaldo ennen sunnuntaita oli pelkkiä voittoja maalisuhteella 13-0. Mainittakoon, että Ville Luokkala palasi viheriölle ensi kerran sitten lokakuun 2016!

Muutkin kuin GBK:n terävä kärki Petteri Jokihaara saa ja pitää raapustaa nimensä maalintekijätilastoon. Jokihaara loukkaantui Jyväskylässä. GBK hakee lauantaina revanssia kevään 0-3 tappiolle Vaajakosken isäntinä. Uutena pelaajana saatetaan nähdä myös Lauri Paloneva, KPV:stä.

Miesten Kolmosessa KPV Akatemia tarjosi kannattajajoukolleen hienon puolitoistatuntisen. 4-0 tulos rakennettiin komeilla osumilla, jotka Atte Henttu ja Sampo Rintala jakoivat. Tolppien välissä näyttöjä edustusjoukkueelle tarjosi Sergey Lazarev. Myran puolestaan hävisi niukasti 1-2 VPV:lle, maalin teki Olli Nylund.

Akatemia matkaa lauantaina NIK:n vieraskentällä ja Myran isännöi Alavetelissä Lapuan Virkiää.

”Ennakkoasetelmista on helppo povata vieraille hikisiä hetkiä.

#