maanantai 26.7.2021 | 23:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkola Cup pyörähtää käyntiin torstaina – Joukkueita on mukana reilu 300

Sini Sulkakoski
Ke 21.7.2021 klo 12:00

Kokkola Cup järjestetään 40. kerran tulevana viikonloppuna.

– Tänä vuonna kaikki asiat toimivat pikkuisen eri tavalla rajoitusten vuoksi, joten viime viikot ovat menneet järjestellessä ihan uusia käytännön asioita, kertoo Kokkola Cup -tapahtuman turnausvastaava Stefan Thylin.

Suurin osa joukkueista saapuu Kokkolaan keskiviikkona.

– Ilmoittautuneita joukkueita on reilu 300.

Tavallisesti Kokkola Cup pitää sisällään turnauksien lisäksi muutakin ohjelmaa, kuten näyttävät avajaiset sekä vuosien saatossa jo klassikoksi muodostuneen Kokkola Cup -discon.

– Tänä vuonna avajaiset ja disco kuitenkin jäävät perinteisillä tavoilla väliin. Mahdollisimman paljon pyrimme striimaamaan otteluita ja joitakin muitakin tapahtumia, kuten perjantaina järjestetään live stream -disco, jossa dj soittaa toivemusiikkia.

Thylin toteaa, että pelejä voi tulla paikan päälle katsomaan koronaturvallisuusohjeita noudattaen.

– Esimerkiksi aikaisemmin yleisö on saanut mennä turnauksen pelikenttien väleihin, mutta tänä vuonna toimitaan toisin. Nyt on tarkoitus, että vanhemmat ja muu yleisö ohjataan katsomoon tai kenttäalueiden ulkoreunoille.

Koronaturvallisuuteen on kiinnitetty tapahtumassa erityisen paljon huomiota.

– Koulumajoitukset on järjestetty sairaanhoitopiireittäin, sekä turnauksen ruokailut ovat entistä tarkemmin aikataulutetut. Myöskään pukuhuoneet eivät ole käytössä turnauksen aikana.

Kaikissa tilanteissa pyritään välttämään ruuhkautumisia, esimerkiksi otteluiden alkaessa ja päättyessä. Myös otteluohjelmaan tehdään väljyyttä kontaktien välttämiseksi.

– Varaudumme myös siihen, että yhteistä mitalienjako-tilaisuutta ei järjestetä, vaan joukkueiden toimihenkilöt noutavat ja jakavat mitalit joukkueelleen.

Kokkola Cup on kooltaan Suomen toiseksi suurin juniorijalkapalloturnaus Helsinki Cupin jälkeen. Kokkola Cupin turnauksissa on käytössä kaikki Kokkolassa sijaitsevat jalkapallokentät, niitä on noin kolmisenkymmentä.

– Pelikenttien suhteen on hyvä tilanne siinäkin mielessä, koska kaikki kentät sijaitsevat suhteellisen lähellä toisiaan. Käytössämme on kolme isompaa aluetta, jotka sisältävät useamman pelikentän, toteaa Thylin.

#