keskiviikko 17.8.2022 | 10:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Pohjanmaan derbyä pukkaa – KPV kohtaa kotikentällä VPS:n

Lasse Gran
Ke 21.7.2021 klo 12:00

Toukokuussa Vaasassa KPV johti kahdesti, mutta VPS tuli rinnalle. Vaasassa alettiin jo keväällä kuitata nousua ja vaasalaisjohto hermostui jo seitsemän kierroksen jälkeen, 2 voittoa, 4 tasapeliä ja vain yksi tappio.

Jukka Karjalainen sai lähtöpassit ja puikkoihin tarttui Jussi Nuorela. Hänen saldonsa on samaa tasoa, eli 1 voitto, tasuri ja tappio kolmesta ottelusta. KPV:stä tuttu nelikko Pahkasalo, Multanen, Abdi ja Teppo Marttinen eivät ole häikäisseet raitapaidassa.

KPV on parantanut puolustuspään otteitaan ja perjantaina tuomisina oli tasapelipiste Turusta.

– Puolustuksen tiiveys on ensimmäinen askel ja tasapeli maistui, totesi päävalmentaja Niko Kalliokoski heti ottelun jälkeen.

– Sergey Lazarev sai tilaisuuden tolppien välissä ja laittoi likoon muutaman loistotorjunnan. Lazarevin tuuletukset torjuntojen jälkeen ei jäänyt keneltäkään huomaamatta. Harjoitusviikon perusteella katsotaan kuka pelaa maalissa, Kalliokoski toteaa.

Debyytin KPV:n paidassa tehnyt puolustaja Christ väläytteli nopeudellaan ja rohkeudellaan hyökkäyssuuntaan. Yhteistyö oikealla laidalla Harri Heiermannin kanssa toimi hyvin. Hyökkäyssuuntaan oli edelleen hiljaista.

Christin ohella lauantaina esittäytynee kotiyleisölle ensi kertaa Oke Akpoveta. 29-vuotias nigerialaishyökkääjä on kiertänyt maita ja mantuja vuosittain. Superettanissa Ruotsissa on 103 ottelussa syntynyt 30 maalia. Hakeeko KPV vielä laituria?

Myös GBK pestasi siirtoikkunan auettua todellisen kiertolaisen, kun Jere Moilanen laittoi nimensä paperiin. 28-vuotias puolustaja pelasi alkukauden OTP:ssä, mutta sai viidessä ottelussa kontolleen vain jämäminuutteja ja palaa kuuden vuoden tauon jälkeen Kokkolaan.

GBK hävisi kotikentällä Vaajakoskelle 0-4.

– Meillä oli hyvä puoliaika alla, mutta Vaajakoskea vastaan oli pari askelta jäljessä. Peli on kuitenkin mennyt eteenpäin. Liikaa ailahtelua tulee. Välillä pelataan tosi hyvin, mutta lian harvoin pelataan koko yhdeksänkymmentä minuuttinen. Rutiinitasoa pitää nostaa, summasi joukkueen kapteeni ja tukipylväs Teemu Mäki.

GBK kohtaa puolentoista viikon kuluttua Kemi Cityn ns. kuuden pisteen jumbofinaalissa.

Miesten Kolmosessa KPV Akatemia nousi voitolla NIK:sta lauantaina taulukon kakkoseksi. Tiukassa ottelussa Antti Vironen piti nollan ja ottelun voittomaalin loppuminuuteilla viimeisteli viimeiset vuodet opintojen ohella Futsal-liigaan.

Akatemia kohtaa sunnuntaina Ville Koskimaalla vahvistuneen Kiiston. Seuraavana vuorossa ovat Norrvalla ja sarjakärki SIF. Myran kohtaa torstaina NIK:n vieraskentällä.

”Sergey Lazarev sai tilaisuuden tolppien välissä ja laittoi likoon muutaman loistotorjunnan.

#