maanantai 26.7.2021 | 23:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kokkolan Kiri on sarjan piikkipaikalla: "Nousu ei nyt varsinaisesti ollut tavoitteena kun sarjaan lähdettiin"

ROY FRILUND
Ke 21.7.2021 klo 15:00

Seitsemän voittoa ja vain yksi tappio. Kokkolan Kirin miesten joukkue johtaa Maakuntasarjaa ja toki myös haluaa piikkipaikalla loppuun asti pysyä.

– Nousu ei nyt varsinaisesti ollut tavoitteena kun sarjaan lähdettiin. Pelataan ensin ja sitten katsotaan, Tomas Pannula toteaa.

Pannula on yksi joukkueen neljästä lukkarista.

Nousua Suomisarjaan seuralle tarjottiin jo edelliskauden jälkeen, kun sarjan ykkönen Reisjärven Pilke ei nousua vastaanottanut.

– Miehistö- ja rahatilanne ratkaisivat.

Askel ylemmälle sarjatasolle vaatisi muutaman pelaajavahvistuksen ja Suomisarja on myös taloudellisesti raskaampi. Myöskään kenttäolosuhteet eivät ole parhaat mahdolliset.

Mutta ei mennä asioiden edelle.

– Toki me halutaan sarja voittaa. Sarja on erittäin tasainen ja kaikki vastustajat kovia. Sanoisin, että sarja on edelliskautta tasaisempi, Pannula toteaa.

Sarjataulukossa Kirin takana vaanivat Reisjärvi, Haapajärvi ja Perho.

Tähän kauteen Kiri lähti edelliskauteen verrattuna hieman leveämmällä materiaalilla. Runko pysyi samana, uusina kasvoina tulivat Juuso Jussila (Hyvinkää), Ville-Veikko Vinkka (Reisjärvi), Mika Hietala (Nivala) sekä Petri Koljonen joka kymmenen vuoden tauon jälkeen teki paluun kentille.

– Pelaajia meillä on 15. Se on ihan hyvä määrä, toki saisi enemmänkin olla.

Tomas Pannula on ensisijaisesti lukkarin tehtävissä, mutta on pelannut myös kentällä. Suurin osa joukkueen pelaajista sopeutuu usealle pelipaikalle.

Joukkueessa riittää kokemusta. Osa pelaajista on pelannut korkeammalla sarjatasolla, muun muassa Pannula on pelannut ykkössarjaa Ylivieskan Kuulan riveissä.

Talvella joukkueella ei yhteisharjoituksia ollut, kun hallit pysyivät kiinni. Jokainen harjoitteli henkilökohtaisesti. Siihenkin nähden kausi on mennyt todella hienosti.

Kaudella 2020 joukkueen pelejä seurasi keskimäärin noin 100 katsojaa. Hieman määrä on siitä pudonnut ja Tomas Pannula toivookin, että yleisö löytäisi Kirin peleihin.

– Yleisö on tervetullutta. Paikalla on myös kioski sekä asiantunteva kuulutus.

Seuraava kotiottelu on 31 heinäkuuta ja silloin Kiri saa vieraita Nivalasta. Ottelu alkaa kello 15.00.

Kokkolan Kirin puheenjohtaja Petri Isokoski kertoo, että seuralla on miesten ja naisten joukkueiden lisäksi myös kolme juniorijoukkuetta (G-F-juniorit).

– Tavoitteena olisi ensi kaudelle saada myös yksi vanhempi juniorijoukkue. Se vaatisi vetäjiä, Isokoski kertoo.

”Sarja on erittäin tasainen ja kaikki vastustajat kovia.

#