lauantai 18.9.2021 | 04:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Esa Tiaisen Tämän näen ja koen -näyttely on nähtävillä Galleria Artistassa syyskuun ajan: " Estetiikka ja kauneus on katoava luonnonvara"

Sini Sulkakoski
To 2.9.2021 klo 07:00

– Se, mitä näkee ja kokee, on varmaan kaikkien taiteilijoiden peruslähtökohta omalle luomiselleen. Koska kokkolalaiset ovat nähneet töitäni aikaisemminkin niin jotkut kenties saattavat ajatella, että miten samoista aiheista riittää aina vain maalattavaa. Kyllä uusia näkökulmia aina aiheista löytyy varsinkin, jos aiheet ovat itselleen rakkaita. Itselläni tällaisia aiheita ovat ihmishahmot ja maisemat, toteaa kuvataiteilija Esa Tiainen.

Tiaisen Tämän näen ja koen -näyttelyssä on esillä akvarelli- ja guassitöitä sekä öljyvärimaalauksia.

– Teoksia on esillä yli 50. Ajattelen sen niin, että kun ihmisiä kutsuu näyttelyyn, esillä täytyy olla myös laaja kirjo katsottavaa!

Galleria Artistaan nousseessa näyttelyssä on esillä pääasiassa Tiaisen uusia töitä viime vuosilta.

– Vain muutama työ on ollut esillä aikaisemminkin.

Näyttelyssä olevista teoksista Tiainen pitää omina suosikkeinaan Valoa kohti -akvarelliteoksesta, Kaappien kätköistä -öljyväriteoksesta ja guassivärein tehdystä teoksesta Kirja ja minä.

Se, että jostain teoksesta kehkeytyy oma suosikki, menee vähän kausittain.

– Taiteilijapiireissä sanotaan että aihettaan tulee aina rakastaa. Jos aihe ei kiinnosta, niin onnistuminen ei ole enää niin varmaa. Jos aiheesta oikein kunnolla pitää niin sitä tekee niin kauan, että on itse täysin tyytyväinen tulokseen!

Tiainen toivoo, että näyttelykävijä voi lähteä näyttelystä kotiin hyvällä ja vapautuneella mielellä.

– Perustan teokseni estetiikkaan. Estetiikka ja kauneus on katoava luonnonvara. Kun näkee esimerkiksi nuorten taiteilijoiden teoksia, niin heidän teoksissa näkyy usein pahoinvointi ja se, että monien eri asioiden kanssa joudutaan kamppailemaan. Ehkä meidän vanhempien on helpompi nähdä elämää ylhäältä käsin, ja se elämän kauneus harmauden keskellä.

”Teoksia on esillä yli 50. Ajattelen sen niin, että kun ihmisiä kutsuu näyttelyyn, esillä täytyy olla myös laaja kirjo katsottavaa!

#