lauantai 18.9.2021 | 03:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaupan ja kulttuurin yötä vietetään tulevana perjantaina 10. kertaa – Karaokemusiikkia vanhalla Teboililla ja musiikkia Purje-lavalla

Maria Store
Ke 8.9.2021 klo 15:00

Kaupunkikeskustaan ja sen liepeille odotetaan illan aikana noin 8 000 kävijää.

– Viime vuonna kävijämäärä oli noin 5 000 keskustassa, Prisman ja Minimanin alueilla. Koska tänä vuonna monet muut tapahtumat on siirretty tai peruttu, arvioin että kävijämäärä nousee, sanoo City Kokkolan toiminnanjohtaja Kari Moilanen.

– Pyrimme järjestämään tapahtuman mahdollisimman koronaturvallisesti, mutta samalla kuitenkin piristää kauppaa, koska pienet kivijalkaliikkeet erityisesti ovat kärsineet korona-ajasta, toteaa KPK Yhtiöiden markkinointipäällikkö Lea Mattila.

– Tarve tällaiselle on valtavan suuri. Kauppa käy joissakin liikkeissä paremmin kuin joulukuun kiireisimpinä viikonloppuina, lisää Moilanen.

Koronan vuoksi tänä vuonna keskustaan ei pystytetä isoa lavaa, eikä valtakunnallista pääesiintyjää ole.

Musiikki- ja tanssiesityksiä on sen sijaan luvassa Purje-lavalla. Illan aikana esiintyvät esimerkiksi Kusinerna Riippa, Anders Sjöberg, Voice of Finlandista tuttu Luca Sturniolo ja All Together Now -ohjelmasta tuttu Sami Kortell. Tapahtuman avaa esitys Äänimatka Wanhaan Kokkolaan.

Soite on vahvasti mukana tapahtumassa ja jalkautuu soppatykin ja asiantuntijapisteen kera keskustaan. Paikalla on asiantuntijoita vastaamassa kaupunkilaisten kysymyksiin koronarokotuksista.

Keskustassa pääsee tutustumaan myös paloautoihin ja ambulansseihin.

Järjestäjät toivovat, että yritykset ja muut toimijat järjestävät illan aikana myös omaa ohjelmaa. Esimerkiksi Taito Keski-Pohjanmaa järjestää Kankurissa maksutonta opasta parsintaan ja paikkaukseen.

Kokkolan kaupunginteatteri valloittaa vanhan Teboilin pihan. Rakennus valaistaan, makkaraa on tarjolla ja pihalla soi ainakin karaokemusiikki.

Vieraita toivotaan myös naapurikaupunki Pietarsaaresta. Kaksi bussia kuljettaa pietarsaarelaisia Kokkolaan ja takaisin illan aikana.

– Viime vuonna maakunnasta tuli paljon nuoria viettämään iltaa Kokkolaan, tietää Moilanen.

Se johti myös lieveilmiöihin eli alaikäisten alkoholin käyttöön. Tänä vuonna kaduilla päivystää niin seurakunnan nuorisotyöntekijät kuin Ankkuri-tiimikin.

– Nuoriso on tervetullut, mutta päihteet jätetään pois. Kyseessä on koko perheen tapahtuma, sanoo Mattila.

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä City Kokkola, KPK Yhtiöt, ÖT ja yrittäjät. Tulevina vuosina tapahtuman järjestämisvastuu siirtyy ammattimaiselle tapahtumajärjestäjälle Moilanen ja Mattila kertovat.

– Pieni tapahtuma on paisunut niin valtavaksi ja viranomaisvastuut niin suuriksi, että talkoohengellä tätä ei enää voi järjestää. Ja 10 vuoden jälkeen on paikkakin uudistaa tapahtumaa, he linjaavat.

Tapahtuma päättyy kello 21. Rantakatu on suljettu kello 17-21.

”Tarve tällaiselle on valtavan suuri. Kauppa käy joissakin liikkeissä paremmin kuin joulukuun kiireisimpinä viikonloppuina.

#