lauantai 18.9.2021 | 05:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koivuhaan koulun opettajille Annika Ammesmäki-Kangasniemelle ja Veera Kivelälle Lucina Hagman -palkinto – Palkittavien työssä painottuu niin positiivinen pedagogiikka kuin yhteisopettajuus

Ke 15.9.2021 klo 10:00

Kokkolan kaupunki on jakanut vuoden 2021 Lucina Hagman –palkinnon Koivuhaan koulun opettajille Annika Ammesmäki-Kangasniemelle ja Veera Kivelälle.

Palkinnolla halutaan huomioida kälviäläislähtöisen opettaja ja kansanedustaja Lucina Hagmanin kasvatusfilosofisen perinteen jatkaminen.

Palkinto myönnetään koulutuksen tasa-arvon, sukupuolten välisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisen sekä kasvatuksen ja koulutuksen uudistamisen hyväksi tehdystä pedagogisesta työstä. Palkinnon saaja voi olla yksittäinen henkilö, pienryhmä tai yhteisö, joka on määrätietoisen ja pitkäaikaisen työn tai uuden innovaation avulla edistänyt näitä tavoitteita.

Perusteluissa todetaan, että Ammesmäki-Kangasniemi ja Kivelä ovat luoneet monipuolisen ja vahvan yhteisopettajuustiimin, jossa positiivinen ja yhteisöllinen pedagogiikka edistää yhdenvertaisuutta.

Lucina Hagman –palkinnon myöntää palkintoraati, joka sai yhteensä 15 esitystä palkinnonsaajaksi. Raadin puheenjohtajana on toiminut Sari Innanen, ja siihen kuuluvat Tuula Storbjörk, Ronnie Djupsund, Merja Meriläinen ja Leena Raitala.

Palkintoraati pitää kannatettavana, että palkinto jaetaan opettajille jotka arjen työssään arvostavat Lucina Hagmanin kasvatusperinnettä. Lisäksi on huomioitava, että opettajan työtä on tehty poikkeusoloissa, kun Koivuhaan koulu on toiminut väistötiloissa ja koronapandemia on ravisutellut koulun normaalikäytäntöjä.

Palkittavien työssä painottuu niin positiivinen pedagogiikka kuin yhteisopettajuus. Molemmat aihepiirit ovat olleet sivistyskeskuksen kehittämiskohteita viime vuosina.

”...Ammesmäki-Kangasniemi ja Kivelä ovat luoneet monipuolisen ja vahvan yhteisopettajuustiimin...

#