lauantai 18.9.2021 | 05:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pohjanmaan Syöpäyhdistys valmistautuu Roosa nauha -kampanjaan haastamalla kokkolalaiset liikkumaan – Roosa Nauha -kävely ensi viikon torstaina

Ke 15.9.2021 klo 10:00

Roosa nauha -keräyksellä on kerätty varoja rinta- ja gynekologisten syöpien tutkimukselle Suomessa vuodesta 2003. Syksystä 2020 alkaen keräys laajeni ja siitä tuetaan syöpätutkimusta yleisemmin. Rintasyövän tutkimus on edelleen ensisijainen kohde. Vuoden 2021 teemana ovat myös suolistosyövät.

Pohjanmaan Syöpäyhdistys on aina kuulunut Suomessa Roosa nauhoja myyvien syöpäjärjestöjen kärkikaartiin.

– Myimme parhaimpina vuosina ennen koronaa reilusti yli 10 000 nauhaa, kertoo syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja ja kampanjapäällikkö Markku Suoranta.

Nauhojen myynnin lisäksi yhdistys haastaa pohjalaisia tänäkin vuonna kokoontumaan ja liikkumaan turvallisesti hyvinvointikävelyjen merkeissä.

Kävelytapahtumalla halutaan tuoda esiin hyvinvoinnin edistämisen näkökulmaa, liikunta on suositeltavaa niin syövän ennaltaehkäisyn kuin hoitojenkin näkökulmasta. Säännöllinen liikunta pienentää syöpäriskiä, ja tutkimusten mukaan riittävän liikunnan, terveellisen ravinnon ja painonhallinnan avulla voidaan ehkäistä vähintään kolmannes yleisimmistä syövistä.

– Roosa Nauha kävelytapahtumassa tulee esiin myös yhdessä olemisen ja tekemisen hyvinvointia edistävä näkökulma, kun liikutaan yhdessä. Lisäksi syöpään sairastuneilla ja heidän läheisillään on mahdollisuus vertaistukeen, kun kävelemässä on muitakin syöpää sairastavia, syövästä toipuneita ja heidän läheisiään, kertoo Syöpäyhdistyksen neuvonta- ja tukipalveluiden koordinaattori, sairaanhoitaja Jenni Paloniemi.

Roosa Nauha -hyvinvointikävely järjestetään Roosa Nauha -julkistuspäivänä 23.9. Lähtö on yhdistyksen neuvonta-aseman ulkopuolelta klo 17, osoite Mannerheiminaukio 5. Kävellään pitkin Suntin rantaa Halkokariin ja takaisin. Myös lyhyempi kävelyreitti mahdollinen. Kävelyn jälkeen tarjolla terveellistä välipala ja mahdollisuus ostaa Roosa Nauha suoraan yhdistykseltä.

Samana päivänä on myös Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen Kokkolan toimiston Avoimet ovet -tapahtuma.

#