lauantai 18.9.2021 | 04:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vinkkejä viikon varrelle: Keikkoja, muistiviikko ja uutuussingle

Ke 15.9.2021 klo 13:00

West Coast Barin Livetorstaiklubi saa jatkoa tämän viikon torstaina 16.9., kun Westin klubilaalla esiintyy paikallinen artisti Mikko Ilari ”Mökki” Ojala. Kinnerpuu-orkesteri ja Ykspihlaja-sinfonia on pitänyt artistia kiireisenä viime ajat, mutta nyt Mökki Ojala palaa oman soolotuotantonsa pariin Westissä. Illan aikana saadaan kuulla myös tuoretta materiaalia verkkojulkaisuun tulevalta pitkäsoitolta Kultakalat. Keikalla luvassa on tenhoavaa tarinankerrontaa kitaran säestyksellä. Keikalle on vapaa sisäänpääsy.

Laulaja-lauluntekijä Edu Kettunen esiintyy Kulttuurikorjaamolla 25. syyskuuta. 60 vuotta keväällä täyttänyt Kettunen konsertoi yhdessä Mika Kuokkasen kanssa. Kettunen muistetaan parhaiten järkälemäisestä hitistään Lentäjän poika. Yli kymmenen soololevyn lisäksi lauluja on syntynyt myös toisten artistien esitettäviksi. Kautta uran Edun lauluissa on soinut humaani ja lämmin sanoma. Kappaleiden tarinat ovat tarkkasilmäisiä otoksia elämän erikoisista tavallisuuksista. Tarinankertojana hän on ihan omaa luokkaansa. Laulunkirjoittajana Kettusen tyyli nojaa vahvasti amerikkalaiseen lauluntekijä-perinteeseen.

Suomessa vietetään viikolla 38 valtakunnallista Muistiviikkoa. Viikolla pyritään lisäämään tietoa muistisairauksista ja vähentämään niihin liittyviä ennakkoluuloja. Keski-Pohjanmaan Muistiluotsi liittyy mukaan viettämään viikkoa järjestämällä Muistikummituokioita 20.9. klo 12 Kokkolassa Muistiluotsin toimistolla. Lisäksi Muistiluotsi esittäytyy keskussairaalan OLKA-pisteellä 22.9. klo 10-12. Muistiviikolla järjestetään myös kaikille avoin Muistikahvila Muistiluotsin toimistolla maanantaina 20.9. klo 9-14. Siellä on tarjolla tietoa muistiasioista. Tiistaina 21.9. järjestetään kaikille avoin webinaarin etäkatsomo, jossa Taina Semi luennoi aiheesta Kosketuksen merkitys muistisairaan ihmisen elämässä klo 17-18.30. Webinaaria voi seurata myös kotikoneelta. Osallistumislinkki löytyy osoitteesta www.suomenselanmuisti.fi. Muistisairautta sairastaa Suomessa noin 200 000 ihmistä, ja yhdessä läheistensä kanssa he ovat lähes viidesosa väestöstä.

Arppa julkaisi viimeisen singlen 24.9. julkaistavalta Kinovalon alla -albumiltaan – diskovivahteinen Oulu (theme) on tuotettu yhdessä Väinö Karjalaisen ja Arpan yhtyeen kanssa. Arpan mukaan Oulu (theme) on sekalainen muistojen ja mielikuvien sarja loppuvuodesta 2020. Se edustaa tyylillisesti tulevan albumin menevintä päätyä.

#