lauantai 18.9.2021 | 04:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan Kinojuhlien ensi vuoden teemat Yhdysvallat ja kiertolaisuus – Tämän vuoden tapahtumissa yhteensä noin 2800 kävijää

Ke 15.9.2021 klo 12:15

Kokkolan Kinojuhlat onnistuivat yli järjestäjien odotusten. Lähes kaikki näytökset myytiin loppuun jo ensimmäisen tunnin aikana lippujen tultua myyntiin 1.9., ja loputkin tilaisuudet täyttyivät turvavälein järjestetyissä katsomoissa. Kinojuhlille myytiin yhteensä 2235 lippua ja lisäksi ilmaistilaisuudet vetivät yhteensä noin 600 kuuntelijaa ja katsojaa.

Yksittäisistä tapahtumista yleisömäärältään suurimpia oli Ylen toimittaja Jarmo Laitanevan vetämä keskustelu Kirja vs. Leffa -podcastin hengessä. Kahvila Sahan pihassa käytyä Laitanevan, Juho Kuosmasen ja Rosa Liksomin haastattelua seurasi pari sataa ihmistä.

Kohokohtia olivat Hytti nro 6 -ennakkonäytösten lisäksi erityisesti säestetyt mykkäelokuvanäytökset: Cleaning Women -yhtyeen säestämä Aelita sekä Eero Grundströmin säestämä Mies ja elokuvakamera. Lisäksi keskustelutilaisuudet kiinnostavien ja inspiroivien vieraiden, Rosa Liksomin, Omar Abdin ja Anu Silfverbergin kanssa olivat festivaalin ainutlaatuisinta sisältöä. Myös Arppa -yhtyeen Kinovalon alla -ennakkolevynjulkkarit kuumensivat Työväentalon salin tunnelman, ja moni kiinnostunut jäi ilman lippua rajoitetun paikkamäärän vuoksi.

Kokkolassa vieraili festivaalivieraita Virosta, Latviasta ja Venäjältä saakka. Myös elokuvantekijöitä ja -kriitikoita saapui Kokkolaan edellisvuosia runsaammin. Kinojuhlat sai valtakunnallistakin näkyvyyttä muun muassa Helsingin Sanomien ja Ylen artikkeleissa sekä Viron televisiossa.

Seuraavien Kinojuhlien teemamaa on Yhdysvallat ja yhteiskunnallinen teema on kiertolaisuus. Kinojuhlat järjestetään 8.–11.9.2022, ja luvassa on ainakin yhteistyönäytös Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin kanssa.

#