sunnuntai 24.10.2021 | 18:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hyötykäyttöasema innosti uurnille – Puolet vastaajista halusi pitää vanhan paikan

Outi Airola
Ke 6.10.2021 klo 10:35

Kokkolan kaupunki toteutti syyskuussa mielipidekyselyn, jolla haluttiin tietää kaupunkilaisten näkemys siitä, mikä on tulevaisuudessa paras paikka hyötykäyttöasemalle. Uutta paikkaa etsitään, koska nykyinen on jäämässä pieneksi ja alue on muuttumassa liiketoimintojen alueeksi rautatieaseman uuden yhteyden myötä. Kyselyyn vastasi ennätysmäärä kaupunkilaisia, peräti 1300.

Mitä kaupunkilaiset sitten vastasivat? Noin puolet oli sitä mieltä, että nykyinen sijainti on paras paikka hyötykäyttöasemalle. Seuraavaksi paras paikka vastaajien mielestä oli viereinen tontti Kosilankujalla. Sitä kannatti 13 prosenttia vastaajista. Kolmanneksi eniten kannatusta saivat Rantavallin ja Topparinmäki I:n alueet, jotka ovat jo selkeästi kauempana keskustasta.

Kysely oli toteutettu siten, että asukkaat saivat myös kommentoida aihetta vapaasti. Vastauksissa korostui huoli siitä, että ympäristön ja ekopisteiden roskaaminen lisääntyy, jos hyötykäyttöasema siirtyy kauas. Erityisesti ne, joilla ei ole autoa käytössään, olivat huolissaan pitkistä kuljetusmatkoista.

Nykyinen hyötykäyttöasema sai paljon kiitosta siitä, että se on myös autottomien saavutettavissa hyvän sijaintinsa vuoksi. Muutakin kiitosta sateli, kuten maksuttomuus ja hyvä palvelu. Vastaajat myönsivät myös nykyisen paikan ongelmat: ruuhkaisuus ja ahtaus tiettyinä aikoina niin hyötykäyttöasemalla kuin liikenteessä.

Kyselyn tulokset käsitellään selvitystyöryhmän seuraavassa kokouksessa, jossa työ etenee seuraavaksi sijaintivaihtoehtojen tarkemmalla vertailulla.

”...ne, joilla ei ole autoa käytössään, olivat huolissaan pitkistä kuljetusmatkoista.

#